Kamperen in de Landes

Vakantie in Landes 

Badplaatsen, pijnbomen en culinaire specialiteiten

Landes is een droomregio. Hier combineer je moeiteloos cultuur, natuur en strand. Geliefd om de knusse badplaatsen en pareltjes van stranden. Maar Landes wordt ook geprezen om zijn meren en bossen. Maak een wandeling of fietstocht onder de pijnbomen door. De zeewind zorgt voor verkoeling. Op culinair gebied ontbreekt het in Landes aan niets. De sterke alcoholische drank Armagnac wordt hier geproduceerd. De trots is de biologische eend, maar ook asperges uit het zand van Landes zijn een specialiteit. Voor de kampeerder is er voor ieder wat wils. Een plek aan het strand, of toch liever in het groen. Klein en rustiek, of een grote camping met entertainment.

Rust en recreatie

De mooie binnenmeren van Sanhuinet strelen het oog. Je ziet hier veel watersporters, maar ook voor gezinnen met kinderen is een dagje aan het meer aan te raden. Natuurpark Les Landes de Gascogne laat de harten sneller kloppen . Het uitgestrekte dennenbos is een prima plek om te fietsen over paden, te mountainbiken door de bossen, of om te verkennen per paard of kano.

De middeleeuwse beleving

Een bezoek aan het stadje Labastide-d'Armagnac zorgt voor een reis door de tijd. Terug naar de middeleeuwen met zijn kenmerkende gebouwen en indrukwekkende klokkentorens. Sla ook Mont-de-Marsan niet over. De hoofdstad van Landes is een feest voor kunstliefhebbers. Beeldhouwmuseum Despiau Wlerick heeft een indrukwekkende beeldentuin en het uitzicht over de stad alleen al is een bezoek waard.

Bezienswaardigheden in Landes

 • De Abdijkerk van Saint Sever

  Rijk aan beelden en daarom een lust voor het oog. De stad is charmant en gezellig met knusse terrasjes.

 • Sorde-l’Abbaye

  Een voormalig klooster uit de 10de Bekijk de eetzaal, kloostergangen en de grote ondergrondse galerij. De kerk staat bekend om de mozaïekwerken.

 • Lévignacq

  Een pittoresk dorpje met veel vakwerkhuizen. Bezoek de kerk en bewonder de fresco’s, het altaar en de schitterende klokken-burchttoren.

 • Kasteel van Ravignan

  Prachtig bouwwerk in Lodewijk de 13de stijl met park. Verder zie je hier meubels, kostuums en tekeningen en maak je kennis met Armagnac. Bezoek de kelder waar de brandwijn gemaakt wordt.

 • Sint Vincentius a Paulo

  Het geboortehuis van Sint Vincentius a Paolo in oorspronkelijke stijl. De heilige goeddoener is geboren in het dorpje Pouy. Vlakbij is ook nog een kapel te zien.

Kampeerthema's in Landes