Kamperen in Pyrénées-Atlantiques

Vakantie in Pyrénées-Atlantiques

Frisse berglucht, uitgestrekte stranden en Baskische tradities

Een vakantie in Pyrénées-Atlantiques brengt je naar het beste van twee werelden: Baskenland en Béarn. De gebieden zijn verschillend en hebben hun eigen charmes. In Frans Baskenland geniet je van frisse berglucht en maak je kennis met Baskische tradities. Witte huizen met rode details zijn authentiek, de grotten eeuwenoud en de watervallen spectaculair. De dorpjes en natuur van Béarn zijn prachtig. Je vindt er een rijkdom aan flora en fauna. De regio heeft ook nog uitgestrekte zandstranden, schitterende steden en historische dorpen. Kampeergelegenheden zijn er in alle soorten en maten. Bijvoorbeeld op een steenworp afstand van het strand of met uitzicht op de bergen.

Groen en weelderig

De vallei van Ossau is een waar wandelparadijs en bij uitstek de plek om van de natuur te genieten. Het meer van Bious-Artigues is het thuis van beek- en regenboogforellen. Er rijdt ook een treintje door het gebied. Als je de bergen in gaat, bezoek dan Col d’Aubisque. De bergpas is favoriet onder wielrenners. De uitzichtpunten over de Pyreneeën zijn fantastisch.  

Stad en cultuur

Bayonne is de hoofdstad van Frans Baskenland en bezit een overdaad aan pracht en praal. Mooie karakteristieke gebouwen en authentieke straatjes geven de stad sfeer. Bezoek de Heilige Maria kathedraal en bewonder de gotische kloostergang. De stad Sauveterre-de-Béarn brengt je in middeleeuwse sferen. De brug is een Historisch monument en vanaf het kerkplein heb je uitzicht over de groene omgeving en de Pyreneeën.

Bezienswaardigheden in Pyrénées-Atlantiques

 • De grotten van Isturitz en Oxocelhaya

  Een ondergrondse wereld met verschillende rotstekeningen. De formaties zijn duizenden jaren oud.

 • De kathedraal van Lescar

  Te vinden in het plaatsje Lescar in Béarne. Bekend om de mozaïek en beelden.

 • Het kasteel van Pau

  Vroeger woonde Hendrik IV er, tegenwoordig is het een museum. Het kasteel heeft imposante zalen en een prachtig park.

 • Ascain

  Dit dorp heeft een prachtig plein en straatjes met authentieke huizen. Pittoresk en fotogeniek. Sla de kerk niet over.

 • Sainte-Foy van Morlaàs

  Deze romaanse kerk is prachtig, dateert uit de 11de eeuw en is rijk aan beeldhouwwerk.

Kampeerthema's in Pyrénées-Atlantiques