Kamperen in Yonne

Vakantie in Yonne 

Wijngaarden, bossen en middeleeuwse dorpen

In het noorden van Bourgondië ligt Yonne, een departement van Frankrijk dat is vernoemd naar de rivier die van zuid naar noord door dit gebied stroomt. Yonne is een uitstekende vakantiebestemming voor kampeerders. Er zijn heuvelachtige gebieden met wijngaarden, middeleeuwse dorpjes en valleien met bossen. Daarnaast ligt Yonne ook nog eens vlakbij Parijs. Een dagje naar de lichtstad vanaf de camping is geen probleem en draagt bij aan een afwisselende kampeervakantie.

Wijngaarden van Chablis

Chablis heeft een mooie ligging aan de rivier de Serein. Dit dorp is in een straal van zo’n 5 kilometer omringd door wijngaarden. Chablis is een van de bekendste wijndorpen ter wereld en staat vooral bekend om zijn droge witte wijn. De wijnhuizen in Chablis zijn vaak open voor publiek. Je kunt hier zien hoe de wijn gemaakt wordt en natuurlijk kun je zelf ook een glaasje proberen, of een fles meenemen als souvenir. Naast wijngaarden heeft Chablis ook nog twee prachtige eeuwenoude kerken om te bezichtigen. 

Middeleeuwse steden

Yonne herbergt tal van middeleeuwse dorpen en steden die je kunt ontdekken tijdens je vakantie. Het stadje Mailly-le-Château ligt aan de rivier de Yonne. In de 15de eeuw is er een brug over het water gebouwd die nog steeds in gebruik is. Het schilderachtige dorpje Noyers-sur-Serein is ook een bezoek waard. Het stadje is omringd door een vestigingsmuur en is mooi gelegen aan de rivier de Serrein.

De leukste uitstapjes in Yonne

 • Chablis

  Dit is een van de bekendste wijndorpen ter wereld. Neem een kijkje in de wijnhuizen en probeer de beroemde witte wijn.

 • Auxerre

  De hoofdstad van Yonne. Er staan tal van middeleeuwse huizen. Hoogtepunt is de Kathedraal St-Etienne, een gotische kathedraal met een voorgevel van 50 meter hoog die is gebouwd tussen de 13de en 16de.

 • Parijs

  De lichtstad is goed te bereiken vanuit Yonnes, en een bezoek aan de Franse hoofdstad is natuurlijk een fantastisch uitje tijdens je kampeervakantie.

 • Noyers-sur-Serein

  Dit schilderachtige dorpje is omringd door vestigingsmuren en ligt aan de rivier de Serrein.

 • Mailly-le-Château

  Dit stadje ligt aan de rivier de Yonne. Je kunt de rivier oversteken via een brug uit de 15de.

Kampeerthema's in Yonne