Kamperen in Jura

Vakantie in de Jura

Indrukwekkende bergen, dichte bossen en heel veel soorten wijn

Aan de grens van Zwitserland, in het oosten van Frankrijk, ligt de Jura. Dit departement staat vooral bekend om zijn indrukwekkende Jura gebergte. Voor kampeerders die houden van actief zijn in de natuur is dit een ideale vakantiebestemming. Hier maak je wandelingen door de bergen en geniet je van het adembenemende uitzicht. Naast het beroemde berglandschap vind je in dit departement ook dalen met kronkelende rivieren, dichte bossen en grote meren. Ben je genoeg actief geweest in de natuur, bezoek dan eens de wijngebieden. Probeer de lokale kazen en hef je glas op de prachtige omgeving.

In dit departement is het Regionale Natuurpark van de Haut Jura de hoofdattractie. De hoogste toppen van dit prachtige berglandschap zijn wel 1600 meter hoog. De temperaturen liggen hier natuurlijk wat lager en het is verstandig om rekening te houden met wind en regen. Het fantastische uitzicht over de Alpen maakt echter alles goed. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Misschien kom je onderweg wel sporen van de zeldzame Lynx tegen.

Wijngaarden van de Jura

Niet alleen het Jura gebergte maakt dit departement tot een goede keuze voor een kampeervakantie. In de Jura vind je ook veel wijngaarden waar de meest lekkere wijnen gemaakt worden. De wijngaarden hier zijn bekend om het rijke aanbod aan wijnsoorten die er worden gemaakt. Rood, wit, bruisend, likeurwijnen, noem maar op. Een leuke manier om de wijngaarden en de wijnen te ontdekken is het volgen van een 80 kilometer lange wijnroute.

Bezienswaardigheden in de Jura

 • Het Regionale Natuurpark van de Haut Jura

  Dit beroemde gebergte is dé reden voor een bezoek aan de Jura. Geniet van de frisse berglucht en het prachtige uitzicht over de besneeuwde toppen van de Alpen.

 • Morez

  Dit oude stadje ligt in het Jura gebergte. Veel van de inwoners houden zich bezig met het maken van klokken en brillen. Ook is dit een mooie startplek voor een wandeling door de bergen.

 • Nozeroy

  In dit pittoreske, kleine dorp staat een oude poort met een uurwerk. De kerk uit de 15de eeuw is ook mooi.

 • Arbois

  Arbois is een stad met een mooie ligging tussen heuvels met wijngaarden. Ook zijn er veel historische bouwwerken en een museum over wijn en wijnbouw.

 • Route des Vins du Jura

  Deze 80 kilometer lange wijnroute tussen Saint-les-Bains en Saint-Amour brengt je langs de mooiste wijngaarden van de Jura. Het wijnaanbod is veelzijdig en de omgeving is prachtig. Echt genieten dus.

Kampeerthema's in Jura