Kamperen in de Moselle (Moezel)

Vakantie in Moezel

Groene heuvels, rustgevende meren en riviertoerisme

In het noordoosten van Frankrijk ligt het departement Moezel (Moselle). Het is een divers gebied dat grenst aan Luxemburg en Duitsland. Bij het drielandenpunt van Frankrijk, Luxemburg en Duitsland verlaat de rivier de Moezel Frankrijk. Het departement is naar deze rivier vernoemd. Moezel is een uitstekende plek voor kampeerders die houden van natuur en beweging. Je kunt hier wandelen door een groen gebied vol bossen en meren, onder andere in het Regionale Natuurpark van Lotharingen. Zet je tent op aan de oever van de rivier en geniet van het mooie, groene landschap.

Wandelen, fietsen en varen

In Moezel is veel aandacht besteed aan gemarkeerde fiets- en wandelroutes. Fietsen en wandelen zijn ideale manieren om de omgeving te verkennen. Het heuvelachtige landschap brengt je langs bossen, meren en eeuwenoude dorpjes. Even bijkomen in het gras aan de oevers van de Moezel zelf en daarna uitzoeken of dat ene oude kerkje nou inderdaad achter die volgende heuvelrug staat.

Varen over de Moezel

Wie van varen houdt kan de omgeving ook goed ontdekken via de rivier de Moezel zelf. Laat je wandelschoenen achter en ga een dagje het water op. In Moezel kun je op meerdere plaatsen een boot huren. Bijvoorbeeld voor een weekend of een paar dagen, even genieten van het kabbelende water en het uitzicht over de groene heuvels. Wie zelf niet wil varen kan het zichzelf helemaal makkelijk maken door zich op te geven voor een cruise.

De leukste uitstapjes in Moezel

 • Huur een boot

  Huur een boot en verken de Moezel (het gebied en de rivier) vanaf het water. Wie zelf niet wil varen kan ook een cruisetocht doen, compleet met diner.

 • Château de Pange

  Deze burcht ligt op het drielandenpunt en is omgeven door een prachtige tuin.

 • Metz

  in Metz, de hoofdstad van Lotharingen, staan nog veel eeuwenoude bouwwerken zoals de prachtige Saint-Etienne Kathedraal, die gebouwd is in gotische stijl.

 • Sarrebour

  Bij deze stad ligt een groot kerkhof waar duizenden soldaten begraven liggen die zijn gestorven in de Eerste Wereldoorlog.

 • Walygator Parc

  Dit pretpark heeft attracties en optredens die leuk zijn voor het hele gezien. Er zijn wildwaterbanen en achtbanen, waaronder één met de naam ‘The Monster’. Wie durft?

Kampeerthema's in Moezel