Kamperen in Vogezen (Vosges)

Vakantie in de Vogezen

Massieve bergen, diepe valleien en een rijke historie

Enorme bergen, wijde kleivlaktes en meanderende rivieren. Het landschap van de Vogezen is zonder meer indrukwekkend. Alhoewel de hoogste toppen niet in dit departement te vinden zijn is het Vogezenmassief een bijzonder schouwspel. Voeg daar mooie vlaktes en eeuwenoude schilderachtige dorpjes, kerken en kastelen aan toe en je hebt een prachtige bestemming voor een kampeervakantie.

Vogezenmassief

De Vogezen is natuurlijk het meest bekend van het berggebied waar het departement naar is vernoemd: het Vogezenmassief. Deze indrukwekkende groep bergen is wel 180 kilometer lang en 60 kilometer breed. In het gebied liggen meren, dennenbossen en valleien. In deze omgeving raak je niet uitgekeken tijdens wandelingen en fietstochten. Geniet van de frisse berglucht en het fenomenale uitzicht over het berglandschap. Kampeerders die houden van een flinke wandeling zitten goed in de Vogezen.

Rijke historie

Voor geïnteresseerden in de Franse geschiedenis is de Vogezen ook een aantrekkelijk gebied. Je kampeert hier in de velden waar volksheldin Jeanne d'Arc honderden jaren geleden heeft gelopen. In het dorpje Domrémy-la-Pucelle staat het huis waar zij in 1411 werd geboren. Het gebouw is tegenwoordig een museum. Ook in de hoofdstad Épinal kun je de rijke historie van de Vogezen bezichtigen. Hier staan de St-Maurice kerk uit de 14de eeuw en woonhuizen uit de 16de eeuw. Daarnaast komen de bekende kinderprenten, de zogeheten ‘Images d'Epinal', uit deze stad.

De leukste uitstapjes in de Vogezen

 • Het Vogezenmassief

  In dit indrukwekkende berglandschap kun je op grote hoogte wandelen door bossen en valleien, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht.

 • Domrémy-la-Pucelle

  In dit dorpje staat het huis waar volksheldin Jeanne d'Arc in 1411 werd geboren. Je kunt binnen in het huis kijken, dat tegenwoordig een museum is.

 • Neufchâteau

  Neufchâteau was een belangrijke stad in de middeleeuwen. Vandaag de dag staan er nog 2 indrukwekkende kerken die gebouwd zijn tussen de 12de en de 14de

 • Épinal

  De hoofdstad van de Vogezen. Hier komen de beroemde kinderprenten ‘Images d'Epinal' vandaan.

 • Bains-les-Bains

  Deze stad is vooral populair vanwege de warmwaterbronnen die al in gebruik waren in de Romeinse tijd. Na een paar dagen uitdagende wandelingen maken in de bergen kun je hier komen om echt goed te ontspannen.

Kampeerthema's in de Vogezen