Kamperen in Loiret

Vakantie in Loiret

Historische steden, bossen en tuinen

Ten zuiden van Parijs ligt Loiret, een departement van de regio Centre-Val de Loire. Voor wie houdt van lange wandelingen door een bosrijk gebeid, maar ook van het verkennen van historische steden, is dit een geweldige vakantiebestemming. Loiret is vernoemd naar de rivier met dezelfde naam, die in deze omgeving stroomt. Ook de bekendere Loire rivier is hier te vinden. Naast mooie wandelingen langs de rivierovers verken je in Loiret bossen, tuinen, kastelen en steden. Verdiep je in het verhaal van Jeanne d’Arc in hoofdstad Orléans en geniet van de natuur tijdens een boswandeling. 

Steden van Loiret

In Loiret zijn verschillende dorpen en steden te vinden die je niet over mag slaan tijdens je kampeervakantie. Montargis bijvoorbeeld. In deze stad waan je je in Venetië. De straten bestaan vooral uit water met bruggetjes. Aan het water staan mooie huisjes, vaak met bloemen op het balkon. Een andere aanrader is hoofdstad Orléans. Hier breng je een bezoek aan de prachtige kathedraal en de leerzame musea: het Historisch en Archeologisch Museum en het Museum van Schone Kunsten. Ben je in de eerste week van mei in de buurt van Orléans, ga dan naar de stad voor het jaarlijkse middeleeuwse feest dat hier wordt gevierd sinds 1429, het jaar waarin Jeanne d’Arc de stad bevrijdde van een belegering.

Wandelen door de natuur

Naast historische steden met een rijk verleden kun je in Loiret ook genieten van prachtige natuur. Dit is een van de meest kleurrijke regio’s van Frankrijk. Er zijn veel bossen, tuinen en parken. Perfect voor een lange wandeling.

Bezienswaardigheden in Loiret

 • Kasteel van Sully-sur-Loire

  Dit kasteel uit de 14de eeuw ligt bij de gelijknamige plaats en heeft een mooie ligging aan de rivier de Loire.

 • Cathédrale Sainte-Croix d'Orléans

  De kathedraal van Orléans ziet er prachtig uit en is vooral bekend omdat Jeanne d’Arc er een bezoek aan bracht nadat zij de stad had gered van een belegering.

 • Kasteel van Gien

  Dit kasteel is ondanks de verwoestingen tijdens de tweede Wereldoorlog nog zeker een bezoek waard. De kerk ziet er speciaal uit doordat een gedeelte herbouwd is in moderne stijl.

 • Kathedraal van Cléry-St-André

  In deze mooie, gotische kathedraal uit de 15de eeuw liggen koning Lodewijk XI en de graaf Dunois begraven.

 • Abdij van Fleury

  Deze abdij uit 630 was een van de belangrijkste benedictijner abdijen van Frankrijk, vanwege zijn relikwieën, die nog in een crypte in de basiliek van de abdij liggen.

Kampeerthema's in Loiret