Kamperen in Eure

Vakantie in Eure

Groene natuur, burchten en oude steden

Het hart van Normandië is een aantrekkelijke bestemming voor kampeerders. De natuur is groen en weelderig, de geschiedenis komt tot leven en de architectuur is traditioneel. Aan de oevers van de Seine zijn eeuwenoude burchten en ruïnes te zien. Evreux was lange tijd de belangrijkste stad van het gebied. Tegenwoordig herbergt het een schat aan bezienswaardigheden. In de kleine, schilderachtige dorpjes van Eure vind je gebouwen met typisch Normandische gevels, met houten werken. Er zijn volop Kampeermogelijkheden, bijvoorbeeld op de weide, dicht bij het bos en aan de rivier. 

Combinatie van natuur en historie

Het staatsbos Lyons-La-forêt is een uitgestrekt gebied met beukenbomen. Wegen en paden nodigen uit tot wandelen, paardrijden en mountainbiken. Diep in het bos vind je de overblijfselen van een cisterciënzerabdij uit de 12de eeuw. Kasteel Fleury-la-Forêt ligt ook in het bos. Bezoek de vertrekken van het kasteel, waaronder de woonkamer, slaapkamer en het kantoor die gemaakt zijn in de stijl van Louis XV. Het kasteel heeft een poppenmuseum en een prachtige tuin.

Terug in de tijd

Les Andelys is een fijn stadje. Hier dwaal je door de ruïnes van de Château-Gaillard burcht uit 1196. Je hebt uitzicht over de Seine, die door het groene landschap kronkelt. Er is van alles te zien. De eerste en tweede verdedigingsgordel met burchttoren bijvoorbeeld. Beneden aan de oevers van Petit-Andely wandel je over de promenade, langs het water.

Bezienswaardigheden in Eure

 • Notre-Dame kathedraal van Évreux

  Groot in religieuze architectuur, met een lantaarntoren, 13 kapellen en veel glas-in-lood-ramen. In de stad is ook een bisschoppelijk paleis te zien uit de 15de eeuw.

 • Huis van Claude Monet

  De bekende schilder woonde in het dorpje Givenry. De kamers zijn intact gebleven. Hier schilderde hij erop los. De watertuin met bruggetjes en vijvers is door hem ontworpen.

 • Gisors

  Bekijk het erfgoed van het stadje, zoals de Saint-Gervais-et-Saint-Protais kerk en de burcht. De straat Rey de Vienne is sfeervol.

 • Lyons-la-Forêt

  In het staatsbos ligt een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Met terrasjes, een centraal plein, houten hallen en een fontein. Sla het stadhuis niet over.

 • Abdij van Le Bec-Hellouin

  De abdij werd gebouwd in 1034, waarna hij later afbrandde en weer opgebouwd werd. Tegenwoordig wonen er monniken. Bekijk de Sint-Nicolas toren en de abdijkerk. Vlakbij staat nog ook nog een klooster.

Kampeerthema's in Eure