Kamperen in Manche

Vakantie in Manche

Ruige kliffen, rustgevende zandstranden en bijzondere eilanden

Een meer dan 300 kilometer lange kustlijn met baaien, kleine (schier)eilanden, kliffen met woeste golven en brede, rustgevende zandstranden. Het binnenland een heggenlandschap met kerken, boerderijen en kastelen. Welkom in Manche. Dit departement, dat in het noordwesten van Frankrijk ligt en deel uitmaakt van de regio Basse-Normandië, is een fantastische plek voor kampeervakanties. Je kunt hier kiezen tussen bijkomen op een zandstrand of het avontuur opzoeken langs de ruigere delen van de kust. Naast indrukwekkende natuurwonderen kun je in Manche ook historische plaatsen als schiereiland Mont Saint-Michel en Utah Beach bezoeken. 

Kloostereiland

Een kilometer uit de kust bij de plaats Avranches ligt het beroemde schiereiland Mont Saint-Michel. In de middeleeuwen was dit eiland een pelgrimsoord voor christelijke bedevaarders. Via een dijk loop je naar dit kloostereiland, waarop een 80 meter hoge abdij en een beeld van aardsengel Michael zijn gebouwd. Als je vroeg genoeg bent kun je hier de grote verschillen in de waterstand bij eb en vloed bewonderen.

Rustgevend platteland

Het binnenland van Manche wordt gekenmerkt door een rustgevend heggenlandschap. Hier vind je akkers omringd door muurtjes, brede weilanden met af en toe een boerderij of een dorpje. Maak een wandeling door het bos of een appelboomgaard, of zoek een mooie plek in het weiland om te picknicken. Het binnenland van Manche is een aangename, rustgevende afwisseling na een bezoek aan de indrukwekkende kust.

Bezienswaardigheden in Manche

 • Mont Saint-Michel

  Dit schiereiland heeft een magische sfeer dankzij de wisselende hoogte van het water en de 80 meter hoge abdij.

 • Utah Beach

  Dit strand is beroemd door de enorme invasie van de geallieerden op 6 juni 1944. Er zijn nog veel sporen van die dag te vinden op en rondom het strand.

 • Granville

  In deze gezellige badplaats kun je leren over zeevaardertradities, een bezoek brengen aan een vuurtoren en natuurlijk van de zon genieten op het strand.

 • Saint-Lô

  de hoofdstad van Manche werd in de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest. Het kreeg de bijnaam 'Capitale des Ruines', maar is herbouwd op een mooie locatie hoog op een rots.

 • Coutances

  Dit stadje is te vinden op het schiereiland Cotentin. De Notre-Dame kathedraal geeft een prachtig uitzicht vanaf 77 meter hoge torens.

Kampeerthema's in Manche