Kamperen in Loire-Atlantique

Vakantie in Loire-Atlantique

Zandstranden, badplaatsen en oude steden

Loire-Atlantique is een veelzijdig departement. Hier combineer je moeiteloos een bezoek aan een badplaats met een wandeling door het groen. Er zijn uitgestrekte zandstranden en authentieke vissersdorpen. Beide weten bezoekers naar de kust te trekken. Ook vind je hier veel historische bezienswaardigheden. Guérande heeft bijvoorbeeld een middeleeuws centrum met smalle straatjes en stadswallen. Hoofdstad Nantes herbergt tal van musea en oude gebouwen. Hier komen de bekende Petit Breurre koekjes en het zout van Guérande vandaan. Je vindt hier familiecampings vlak bij de zee, maar ook campings in natuurparken.

Langs de kust

Het gebied aan zee is vooral ruig. Rotsen, grotten en steile kliffen met hier en daar een zandstrand. Er zijn verschillende pittoreske vissersdorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Piriac-Sur-Mer verleidt bezoekers met haar authentieke huizen en kleine centrum. De kustweg langs uitzichtpunten en landtongen is een echte aanrader.

Nantes ontdekken

Nantes is een leuke stad om te bezoeken. Oude gebouwen zoals kastelen en burchten gaan hier samen met de industriële bouwwerken van Île de Nantes. Ook vind je hier een Japanse tuin met watervallen. De oude stad heeft veel bezienswaardigheden, zoals de Sait-Pierre-et-Saint Paulkathedraal en de authentieke huizen uit de 18de en 19de eeuw.

Te bezoeken in Loire-Atlantique

 • La Baule

  Deze badplaats ligt aan een strand van een kilometer lang. Cafés, restaurants en winkels trekken bezoekers naar het centrum.

 • Kerhinet

  Een stad die midden in Regionaal Natuurpark Briére ligt. Autovrij, dus wandelen kun je er in alle rust. Staat bekend om de vele huizen met rieten daken.

 • Guérande

  Deze stad heeft een middeleeuws centrum, maar is ook bekend om de zoutmoerassen. Meer over de achtergrond en de zoutwinning kom je te weten in het Musée Intercommunal des Marais Salants. Tip: maak een wandeling door het gebied.

 • Le Croisic

  Een badplaats met vissershaven, een mooie kerk en oude gebouwen.

 • Clisson

  Ten zuiden van Nantes vind je deze stad, waar een middeleeuws kasteel met torens en bruggen in staat.

Kampeerthema's in Loire-Atlantique