Kamperen in de Sarthe

Vakantie in Sarthe

Alpen, kastelen, en oude plaatsen

Sarthe heeft de kampeerder veel moois te bieden. De Alpen zijn natuurlijk populair, maar ook bosgebieden en natuurparken trekken bezoekers aan. Je kunt hier heerlijk wandelen, kanoën en mountainbiken. Het gebied weet ook liefhebbers van cultuur en historie te boeien. Kastelen, abdijen en oude plaatsen verrassen met hun verhalen en authentieke architectuur. Voor de kampeerder is er genoeg keus. Er zijn bijvoorbeeld campingplaatsen vlakbij een kasteel en aan de overs van een rivier.

Openlucht activiteiten

Wandelen, paardrijden, mountainbiken, vissen en kanoën; de Mancelles Alpen zijn in trek bij liefhebbers van buitenactiviteiten. De omgeving is veelzijdig. Hier vind je dichte bossen, valleien met groene heuvels en steile rotsen. Ook het bos van Bercé trekt natuurliefhebbers. Dit gebied, dat ten zuidoosten van Le Mans ligt, is rijk aan oude eikenbomen. Je kunt hier naar hartenlust fietsen en wandelen. Het bos is ook de woonplaats van veel verschillende vogelsoorten.

Kastelen

Sarthe is rijk aan oude bezienswaardigheden. Het kasteel van Le Lude is prachtig. Bezoekers kunnen de bibliotheek, de schilderijenkamer en de Franse tuin bezichtigen. Van april tot en met september opent het kasteel zijn deuren voor bezoekers. Le Lude werd gebouwd in de 5de eeuw en is nog steeds een mooi voorbeeld van de traditionele Franse architectuur. De torens en slotgrachten maken het plaatje compleet. De abdij van Solesmes is ook een bezoek waard. Gelegen aan de oevers van rivier de Sarthe en nog steeds bewoond door monniken. De abdijkerk is open voor publiek.

Drie plaatsen om te bezoeken in Sarthe

  • Le Mans

    Dit is een historische stad met tal van bezienswaardigheden. De oude wijk Cité Plantagenêt heeft een Romeinse muur uit de 3de Hier vind je de grootste kathedraal van Frankrijk. De stad heeft kleine steegjes met middeleeuws erfgoed. Le Musée de Tessé heeft schilderijen van Nederlandse, Franse en Vlaamse meesters.

  • Asnières-sur-Vègre

    Staat bekend als één van de mooiste dorpen van Sarthe. Het is een middeleeuws dorp met een oude, romaanse brug. Manoir de la Cour is een landhuis met een grote rozentuin. De Hilarius Kerk is beroemd om zijn muurschilderingen.

  • La Ferté-Bernard

    Grachten en oude huizen zorgen ervoor dat deze sfeervolle plaats populair is. Je vindt hier een prachtige kerk uit de 16de eeuw: de Notre-Dame-Des-Marais. Ook kun je hier overblijfselen van stadsmuren bezoeken. Tip: maak een boottocht over de grachten.

Kampeerthema's in Sarthe