Kamperen in de Vendée

Vakantie in Vendée

Eilanden, moerassen en zonnige stranden

De zon schijnt er graag, de stranden zijn lang en de badplaatsen zijn aantrekkelijk. Vendée bedient de vakantieganger op zijn wenken. Langs de kust liggen eilanden met veelzijdige flora en fauna. Je verkent ze al wandelend of fietsend over de vele paden. Wouden en moerassen dagen buitensporters uit. Maar ook historische bezienswaardigheden zoals abdijen ontbreken hier niet. In familiepark Puy du Fou komen de middeleeuwen tot leven. De brioche van Vendée is een specialiteit, net als Gâche Vendéenne en het knoflookbrood Préfou. Je kunt hier naar hartenlust kamperen. Er zijn veel campings. Met zwembaden en glijbanen, op het landgoed van een oud landhuis en op loopafstand van het strand.

De natuur in

Het moeras van de Poitou wordt liefkozend ook wel ‘het Groene Venetië genoemd’. Met een boot ontdek je de waterwegen, grachten en sloten. Door de flora en fauna trekt het gebied verschillende vogels aan. Vogels spotten kun je hier dus prima. Het woud van Mervent-Vouvant is ideaal voor buitensporters. Paardrijden, mountainbiken en kajakken; hier kan het allemaal.

De eilanden

Langs de kust van Vendée liggen kleine eilanden te wachten op vakantiegangers. Noirmoutier heeft bossen, zandstranden en moerassen. De hoofdstad herbergt smalle steegjes, een kerk uit de 12de eeuw en een kasteel waar de geschiedenis van het eiland wordt verteld. Er liggen veel fietspaden, maar wandelaars zijn hier ook op hun plek. Het eiland Yeu is door de rotsen en kliffen ruiger, maar niet minder aantrekkelijk. Er zijn prachtige zandstranden, en liefhebbers van historie kunnen de burcht uit de 14de eeuw bezoeken.

Te zien in Vendée

 • Passage du Gois

  Bij vloed ligt deze 4,5 kilometer lange weg onder water. Tijdens eb verbindt de passage het eiland Noirmoutier met het vaste land.

 • Les Sables-d’Olonne

  Een badplaats met charme. Er is een lang zandstrand en een jachthaven.

 • Puy du Fou

  Een familiepark waar geschiedenis tot leven komt in de vorm van een 19de-eeuws stadje, een fort en een 18de-eeuws dorp. Er is ook een bos met onder andere een damhertenweide, een bloemenvallei en een rozentuin.

 • Logis de la Chabotterie

  De vertrekken van dit landhuis zijn mooi ingericht, er is een tentoonstelling en hier kom je meer te weten over de Vendée oorlog. De Franse tuin is top.

 • Abdij van Maillezais

  Deze abdij is gemaakt in de 11de eeuw en ligt midden in het Poitoumoeras. Er zijn kloostergebouwen en ruïnes van de abdijkerk.

Kampeerthema's in Vendée