Kamperen in Oise

Vakantie in Oise

Wijde akkers, prachtige kathedralen en unieke pretparken

Een kabbelend stroompje door een open weide, met aan de horizon dichte bossen en een eeuwenoude kathedraal. Het is allemaal te vinden in Oise, een departement van Noord-Frankrijk dat deel uitmaakt van Picardië. Op slechts 35 kilometer afstand van Parijs is in Oise echte rust nog makkelijk te vinden. Je kampeert hier in valleien met boomgaarden en groentetuinen. Er zijn uitgestrekte akkers in alle richtingen. Enorme bossen om uren in te wandelen en te fietsen. Voor wie genoeg heeft van de rust en stilte zijn er in Oise ook moderne pretparken te vinden.

Kastelen, kerken en kathedralen

Naast de weides, bossen en het akkerland kun je in Oise ook genieten van cultuur in de vorm van indrukwekkende kastelen, kerken en kathedralen. Meer dan 1000 kerken en 300 kastelen staan verspreid over de weides en in dorpjes, en dragen bij aan de pracht van het landschap. Uniek is de Cathédrale St-Pierre, met zijn gebrandschilderde ramen, wandtapijten en een kerkschat. Deze kathedraal is te vinden in de hoofdstad van Oise, Beauvais. Met een hoogte van wel 68 meter is dit de hoogste kathedraal van Frankrijk.

Modern vermaak

De rust die Oise brengt bij zijn bezoekers is prettig af te wisselen in één van de moderne pretparken zoals Parc Astérix, Parc Saint Paul of La Mer du Sable. Verdwalen in jungles en woestijnen, of genieten van achtbanen en wildwaterbanen. Ook dat maak je mee in de weides van Oise.

Bezienswaardigheden in Oise

 • Parc Astérix

  Pretpark in de stijl van striphelden Asterix en Obelix. Plezier voor het hele gezin, met achtbanen en wildwaterbanen.

 • Noyon

  In dit plaatsje staat een kathedraal, gemaakt in gotische stijl, met een toren van 62 meter hoog. Ook kun je hier het geboortehuis van de 16de-eeuwse kerkhervormer Calvijn vinden.

 • Golfbanen

  Wie houdt van golf zit goed in Oise. Het landschap leent zich prima voor deze sport en er zijn dan ook 12 golfbanen gemaakt, waaronder in Apremont, Rebetz en Compiègne.

 • Dives

  In dit middeleeuwse dorpje kun je een markthal uit de 15de eeuw en een grote kerk (de Notre-Dame-de-Dives) uit de 11de eeuw bezoeken.

 • La Mer du Sable

  In dit pretpark waan je je in andere tijden en plaatsen. Van de jungle tot het wilde westen. Met achtbanen en shows voor kinderen.

Kampeerthema's in Oise