Kamperen in Charente-Maritime

Vakantie in Charente-Maritime

Brede zandstranden, afgelegen eilanden en drukke havensteden

Wakker worden in je tent en direct de heerlijke geur van de zee ruiken. Het geluid horen van de golven op het zand. Het kan in Charente-Maritime. Dit departement in West-Frankrijk ligt aan de Atlantische Oceaan. Voor wie houdt van een vakantie vol zon, zee en strand is dit een ideale plek om te kamperen. Meer dan de helft van de kustlijn bestaat uit breed, mooi zandstrand waar je echt kunt genieten van de zon en het water. In het binnenland is genoeg te ontdekken. Gezellige dorpjes, wijngaarden en eeuwenoude kastelen staan verspreid over het vlakke landschap.

Eilanden

Voor wie wel houdt van zon en zee, maar niet van stilzitten aan het strand is er in Charente-Maritime nog genoeg te beleven. Voor de kust liggen veel (schier)eilanden die zeker een bezoek waard zijn. Het schiereiland Arvert bijvoorbeeld. Je kunt hier wandelen langs het strand, één zijn met de ongerepte natuur. Vanaf de punt van het eiland heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan. Ook mooi is het Île de Ré, een eiland met tamariskbomen en zandstranden, dat te bereiken is via een 3 kilometer lange brug.

La Rochelle

De hoofdstad van Charente-Maritime is de in een inham van de Atlantische oceaan gelegen havenstad La Rochelle. Hier kun je genieten van de drukte van de haven en de 19de-eeuwse markthal die nog steeds in gebruik is. Natuurlijk zijn hier ook veel mooie, historische bouwwerken te vinden. Een perfecte afwisseling na een middag liggen aan het strand.

Bezienswaardigheden in de Charente-Maritime

 • Arvert

  Loop naar de uiterste punt van dit schiereiland vol ongerepte natuur voor een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

 • La Rochelle

  Deze grote havenstad is de hoofdstad van Charente-Maritime. Kijk hoe de boten aanmeren en vertrekken en vergeet niet een bezoek te brengen aan de drukbezochte markthal voor wat verse vis.

 • Angoulins

  Deze badplaats ligt 1.5 kilometer van de zee en wordt omringd door zoutmoerassen. Er is ook een Romaans-Gotische versterkte kerk te bezoeken.

 • La Flotte

  Dit kleine vissersplaatsje is zeker een bezoek waard voor vakantiegangers die niet houden van drukte. Neem een kijkje in de gezellige haven en ga liggen in de zon op het zandstrand.

 • Île de Ré

  Dit eiland heeft mooie zandstranden en tamariskbomen en is via een 3 kilometer lange brug te bereiken.

Kampeerthema's in Charente-Maritime