Kamperen bij Wenen

Vakantie in Wenen

Wereldstad Wenen zit vol verrassingen

Wenen is een van de leukste hoofdsteden van Europa. Historische gebouwen, wereldberoemde culturele schatten en lekkere wijn: Wenen weet iedereen te verleiden.

Bijzondere uitstapjes

Wenen zit voor verrassingen. Er zijn meer musea dan je in één vakantie kunt bekijken en je vindt er ook bijzondere kinderattracties – wat dacht je van een aquarium in een gigantische toren, met op de 11de verdieping een leuk café met uitzicht over Wenen? De leukste restaurants liggen hier verscholen op de meest gekke plekken. In een voormalig metrostation bijvoorbeeld, in historische kassen of bij de aanlegsteiger van de boot naar Bratislava. En wist je dat het de enige wereldstad is met aanzienlijke wijnbouw binnen de stadsgrenzen? Wil je zeker weten dat je niets mist, maak dan een fietstocht door de stad. Huur een e-bike en neem ook de wijngaarden en -dorpjes mee. Stop onderweg bij een wijnhuis – als je kiest voor Weingut Cobenzl kunnen de kinderen daarna nog lekker even naar de leuke kinderboerderij, aan de overkant van de straat.

Avondje opera

Neem dus de tijd voor Wenen, want naast al die bijzondere locaties mag je ook de traditionele highlights van Wenen niet missen. Het keizerlijk slot Schönbrunn bijvoorbeeld, met zijn prachtige dierentuin – de oudste van Europa. De grootste componisten woonden en werkten in deze stad. Een avondje uit in de Staatsoper, Volksoper of Musikverein is een belevenis met al die chique geklede mensen om je heen. In het Praterpark vind je het grote reuzenrad, een van dé symbolen van de stad.

Lekker eten en drinken in Wenen

 • Koffiehuizen

  Het Weense Kaffeehaus is voor veel stadsbewoners een tweede huiskamer. Obers lopen vaak nog in jacquet, je gaat hier echt terug in de tijd. Café Central en Café Prückel behoren tot de meest authentieke.

 • Schlumberger

  Schlumberger is de ‘champagne van Wenen’. Tijdens een rondleiding door de oudste sekt-wijnkelder in Oostenrijk ontdek je de wereld van de mousserende wijn. Proeven hoort erbij.

 • Sachertorte

  Patissier Demel en Hotel Sacher zijn al tijdenlang verwikkeld in een strijd over wie nu de uitvinder van de wereldberoemde Sachertorte was. Demel is in ieder geval een authentieker cafeetje.

 • Heuriger

  De Weense wijntavernes zijn een instituut. Hier proef je de wijnen van de boer en je kunt er meteen een lekker betaalbaar hapje eten. Tip: Weingut Christ in Jedlersdorf.

 • 25hours Hotel

  Reserveren is een must in het restaurant, maar het dakterras van dit designhotel in circussfeer is ook erg leuk. In de Airstream camper naast het hotel worden lekkere burgers gebakken.