Kamperen in Cantabrië

Vakantie in Cantabrië

Van bergpieken tot witte zandstranden aan de oceaan

Cantabrië heeft voor ieder wat wils. Wandelaars, strand- of cultuurliefhebbers – hier beleven ze allemaal een heerlijke kampeervakantie. 

Van grotten tot Gaudí

Zoek je een bijzondere nieuwe bestemming waar het hele gezin gegarandeerd een super vakantie beleeft, dan heb je ‘m bij dezen gevonden. In Cantabrië kun je vanuit je camping alle kanten op. Houd je van kunst en cultuur? De prehistorische grotten van Altamira zijn de beroemdste ter wereld, ze worden de ‘Sixtijnse kapel van de grotschilderkunst’ genoemd. Cantabrië ligt ook op de bekende pelgrimsroute naar Santiago en je vindt er dan ook prachtige religieuze monumenten. Het klooster van Santo Toribio van Liebana, de kerk van Santillana del Mar en het paleis van la Magdalena van Santander zijn de mooiste. Ook Gaudí heeft hier zijn sporen nagelaten – het huis ‘el Capricho’ in Comillas moet je gezien hebben. Let vooral op de ronde toren, versierd met keramieken zonnebloemen. 

Strand & binnenland

Tussen al die uitstapjes door kun je lekker bijkomen op het strand: je hebt hier de keus uit meer dan 60 witte zandstranden. Ga je kamperen bij Laredo of San Vicente de la Barquera, dan zit je als strandliefhebber in ieder geval goed. Wandelaars komen in het binnenland aan hun trekken met natuurgebieden als het nationale park van de Picos de Europa. Honger gekregen van al die buitenlucht? Schuif in een van de authentieke restaurantjes aan voor een streekspecialiteit, zoals de bergstoofschotel.

De natuurlijke attracties van Cantabrië

 • El Soplao

  De spectaculaire rotsformaties in de El Soplao grot mag je niet overslaan. Een nagebouwde mijntrein brengt je de grot in voor een rondleiding van ongeveer een uur.

 • Museo Maritimo del Cantabrico

  Het maritiem museum vind je in een mooi modern gebouw in Santander. De exposities focussen op de relaties tussen de mens en de zee.

 • De kust

  In Cantabrië begint de natuurbeleving al op het strand. Meer dan tweehonderd kilometer aan wit zandstrand wordt afgewisseld met kliffen, moerassen, duinen en riviermondingen.

 • Nationaal Park Picos de Europa

  Dit beroemde nationale park strekt zich uit over drie regio’s, waaronder Cantabrië. Het is een geweldig wandelgebied. Vergeet ook niet de culturele highlights zoals het Santo Toribio klooster te bezoeken.

 • Parque de Cabárceno

  Een 20 kilometer lang parcours leidt je langs zo’n 100 diersoorten in een natuurlijke leefomgeving. Neem de auto of loop een deel. Onderweg ontdek je kloven en meren, maar ook restaurants en een speeltuin.