Kamperen in Extremadura

Vakantie in Extremadura

Spanje voor gevorderden

Extremadura is dé bestemming voor wie op zoek is naar het authentieke Spanje. Vooral in de Sierra de Gata vind je dorpjes waar de moderne tijd aan voorbij is gegaan. Extremadura staat garant voor een heel bijzondere kampeervakantie.

Proef de historie

Extremadura is niet klein – ongeveer zo groot als België – maar het is het meest dunbevolkte gebied van heel Spanje. Een super bestemming voor kampeerders die van rust houden. En toch zijn er heel wat leuke uitstapjes te maken vanuit de camping. Koploper: de Romeinse ruïnes en het nationale museum voor Romeinse kunst in Mérida. Maar er is meer. Van het prachtig bewaarde centrum van Cáceres tot het klooster van Guadelupe, van de kathedraal van Plasencia tot de Romeinse brug in Alcantára (de grootste ter wereld). Je vindt in Extremadura ook het laatste toevluchtsoord van de tempeliers: La Torre Sangrienta, in Jerez de los Caballeros.

De mooiste autoroutes

Wil je zeker weten dat je niets mist, volg dan de Ruta Via de Plata. Een historische route, want deze Romeinse weg werd later gebruikt door pelgrims op weg naar Santiago. Houd je van autoritjes, rijd dan ook eens de Ruta de los Castillos del Sur de Badajoz langs de eeuwenoude kastelen van Extremadura. De streek is ook een heerlijk rustige uitvalsbasis voor een stedentripje. Sevilla, Madrid, Salamanca en Lissabon, ze liggen allemaal op hooguit vier uur rijden.

De leukste festivals van Extremadura

 • Semana Santa

  De paasweek wordt in heel Spanje gevierd, maar de grootste processies vind je hier. Jerez de los Caballeros is een aanrader met al zijn mooie kerken.

 • Barbecue & dans

  Op Paaszondag moet je in Trujillo zijn. Iedereen is welkom om mee te doen met de dansvoorstellingen en daarna schuif je gezellig aan bij de barbecue.

 • Kersenbloesem

  Zo gauw de kersenbomen gaan bloeien lijkt de Valle del Jerte wel uit zijn voegen te barsten van de bloesem. Tijd voor een feestje: de hele vallei staat twee weken lang op zijn kop met allerlei festiviteiten.

 • Ruik het buskruit

  Een aanrader als je met kinderen op pad bent: in mei herdenkt de stad La Albuera de veldslag tegen Napoleon uit 1811. Heel wat figuranten doen eraan mee.

 • Middeleeuwse festivals

  In juni is er een middeleeuws theaterfestival in Cáceres, in augustus zijn Alcántara en Alburquerque aan de beurt.