Kamperen in Madrid

Vakantie in Madrid

Citytrip Madrid: museumpje pikken, tapas eten

Madrid is terecht de hoofdstad is van Spanje, want is er veel te zien en te doen. Je kunt je hele vakantie alleen al vullen met de tientallen geweldige musea die hier te vinden zijn

Pracht en praal

Madrid werd in 1561 tot hoofdstad uitroepen en het historisch centrum met het indrukwekkende stadsplein is hét voorbeeld van de pracht en praal van de 16de en 17de eeuw. Vlak bij dit prachtige plein, Plaza Mayor, vind je het koninklijk paleis, Palacio Real, een indrukwekkend monument uit de 17de eeuw. Zin om een museumpje te pikken? Madrid telt er meer dan 60. Je vindt ze vooral aan de Paseo del Arte, tussen de paleizen en tuinen. Dit is ook een van de groenste hoofdsteden van Europa. ‘Do as the locals do’ en ga net als de Madrilenen een keertje roeien in de vijvers van het Retiro park.

Tapastocht

Wat je kampeervakantie in Madrid echt afmaakt is het ‘joie de vivre’ van de Madrilenen. Er is altijd wel iets te doen in de stad en je kunt er heerlijk eten. De gerechten zijn een echte ‘melting pot’ door de mensen die hier jarenlang uit alle windstreken naartoe trokken. Madrileños, de inwoners van Madrid, zijn grote aanhangers van ‘tapeo’ – een soort kroegentocht, maar dan van de ene naar de andere tapasbar. Gek genoeg krijg je hier in het Spaanse binnenland veel zeevruchten op je bord: garnalen bijvoorbeeld, gekookt, gegrild, ‘con gabardina’ (gekookt in bier) of geserveerd met knoflooksaus.

De mooiste musea van Madrid

 • Prado

  Het Prado is de onbetwiste nummer één van Madrid. Het is een van de grootste musea ter wereld, met de meest complete collectie Spaanse schilderkunst uit de 11de tot 18de eeuw.

 • Nationaal Kunstcentrum Reina Sofia

  Het vervolg op de collectie van het Prado, met een grote collectie van Spaanse en internationale kunst vanaf het einde van de 19de eeuw. Hier hangt ook Pablo Picasso’s Guernica.

 • Thyssen-Bornemisza Museum

  Ben je het overzicht kwijt? Dit museum geeft een prachtige dwarsdoorsnede van de schilderstijlen door de eeuwen heen. Een van de beste privé collecties ter wereld.

 • Museo Lázaro Galdiano

  Minder bekend, maar de gevarieerde collectie is de moeite waard – net als het herenhuis en de tuinen. Je vindt er een belangrijke Nederlandse collectie met bijvoorbeeld werken van Bosch.

 • Nationaal Archeologisch Museum

  Dit is een van de oudste musea van Madrid. Het werd een paar jaar terug voor miljoenen gerenoveerd. Het mueseum geeft een mooi beeld van de eeuwenlange bewoning van Spanje.