Kamperen in Murcia

Vakantie in Murcia

De stad in of watersporten – en daarna genieten van vis en wijn

Murcia ligt aan de Costa Calida: de warme kust. Met zo’n 3000 zonuren per jaar zijn deze stranden in ieder jaargetijde een heerlijke bestemming voor een kampeervakantie. Een flinke scheut cultuur, gastronomie en wijn maken het helemaal af.

Historische highlights

De sfeervolle oude universiteitsstad Murcia is de moeite waard met zijn weelderige kathedraal. Loop ook even langs het chique casino, hier zie je de Arabische ‘roots’ van de stad goed terug. Een andere belangrijke stad in deze streek is Cartagena. In deze eeuwenoude havenstad gingen de Romeinen al graag voor anker. Het museum bij het Romeins theater is een echte aanrader, net als het Nationaal Museum voor Onderwater Archeologie. Slagtanden met Fenicische inscripties, een levensgroot model van een Romeins koopvaardijschip: je kijkt hier je ogen uit.

Luieren of watersporten

Een van de populairste plekjes van de regio Murcia is La Manga, de landpunt die de binnenzee Mar Menor afschermt. Lekker luieren of juist actief in de weer met watersport, het kan hier allebei. Zeilen, kanoën, windsurfen, kajakken, roeien: al het materiaal huur je hier en voor beginners zijn er ook allerlei cursussen. Ben je een echte strandliefhebber, spreid dan je strandlaken eens uit op naar het witte zand van San Pedro del Pinatar. Je sluit je dag in stijl af in een van de leuke oude vissersplaatsjes. Aguilas is bijvoorbeeld echt een aanrader als je sfeer wilt proeven – en de verse vis is hier ook niet te versmaden.

Foodie bestemmingen in Murcia

  • Wijnen

    De Altiplano in het noorden is de thuisbasis van monumentale steden als Jumilla en Yecla. De gelijknamige wijnen zijn een aanrader. Je ontdekt ze met de Jumilla en Yecla wijnroutes.

  • In zout gekookte vis

    Cartagena is dé plek om eens te proeven van vis gekookt in zout, een heel bijzonder proces waarbij de vis in een dikke laag zeezout vanzelf wordt gegaard.

  • Kazen

    Kaas uit Murcia is een heerlijke dessertkaas, vooral in combinatie met honing en walnoten. De Queso de Murcia al Vino, in wijn ingelegde kaas, doet het juist weer goed als voorgerecht of ‘tapa’.

  • Paprika uit Mexico

    De paprika uit Murcia stamt uit de tijd van de verovering van Mexico. Deze paprika wordt veel gebruikt in de Spaanse keuken, bij vis, stoofschotels en worsten.

  • Garnalen van Mar Menor

    Vanwege het hoge zoutgehalte van de Mar Menor vind je hier smakelijke garnalen, die net even wat kleiner en vleziger zijn dan normaal.