Vakantiehuizen in het Zwarte Woud

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in het Zwarte Woud

Wissen
2 personen
0 campings gevonden

Vakantiehuis Zwarte Woud: het grootste bos van Duitsland

Bij een verblijf in een vakantiehuis in het Zwarte Woud vertoef je in het grootste bos van Duitsland. Het bos bestaat hoofdzakelijk uit sparren- en dennenbomen en ligt in deelstaat Baden-Württemberg. Het Zwarte Woud is een populair vakantiegebied en trekt ieder jaar duizenden vakantiegangers die op zoek zijn naar rust, ruimte en natuur.

Feldberg: startpunt van verschillende wandelroutes

Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud ga je op zoek naar de mooiste plekken in de bossen. Start je wandeling bij Feldberg, met zijn 1493 meter de hoogste berg van het Zwarte Woud. Dit is tevens het vertrek van diverse wandelroutes door de bossen. Overigens zijn de donkere wouden vooral bekend van de sprookjes van de Gebroeders Grimm.

Panoramaroute Schwarzwaldhochstrasse

De Schwarzwaldhochstrasse staat bekend als de oudste wandelroute van Duitsland. Deze panoramaroute voert je langs de mooiste plekken van het Zwarte Woud. Start je wandeling in Baden-Baden en loop naar de top van Bühlerhöhe. Vooral het kappelletje is interessant, want vanaf deze locatie geniet je van een schitterend uitzicht over de omgeving.

De magie van het Pforzheim Wildpark

Zijn de kids mee op vakantie? Kom dan je vakantiehuis in het Zwarte Woud uit en boek een trip naar het Pforzheim Wildpark. In dit wildlifepark maak je kennis met allerlei dieren die ook in de bossen leven. Hier sta je oog in oog met onder andere lynxen, wilde zwijnen, otters en vossen. Vergeet niet om je camera mee te nemen en leg deze bijzondere dieren vast op beeld.

Burg Hohenzollern: beroemd kasteel uit de middeleeuwen

Het Zwarte Woud is de thuisbasis van heel wat kastelen en burchten. Burg Hohenzollern is misschien wel het mooiste kasteel van heel Duitsland. Het ligt op een 900 meter hoge berg zodat je geniet van een panoramisch uitzicht over bossen en dorpjes.

Beleef een actieve vakantie

Blijf niet thuis in je vakantiehuis in het Zwarte Woud, maar trek eropuit. Dankzij een goede infrastructuur zijn er mogelijkheden genoeg om te wandelen, fietsen, wandelen, kanoën, klimmen en mountainbiken. Laat ook de kou je niet tegenhouden, want in de winter sta je hier op de ski's, bijvoorbeeld bij Triberg.