3.2 sterren

Camp Hammer

DuitslandNoordrijn-WestfalenSimmerath/Hammer  (sitecode 35834)

Camp Hammer

DuitslandNoordrijn-WestfalenSimmerath/Hammer
4 sterren
Erkend

Op deze CO2 neutrale camping midden in het Nationale Park Eifel aan de Rur is het goed uitrusten. De kinderen kunnen er heerlijk in de beek spelen. Op de hondenvrije camping zijn paarden van harte welkom. 's Avonds kan je heerlijk eten in de bistro om daarna, als het licht op de camping is uitgedaan, te genieten van een mooie sterrenhemel. Vanaf de camping kun je via een trapje naar het kiezelstrand langs de beek.

Camp Hammer ligt aan de schilderachtige oever van de rivier de Rur. Een rivier die ontspringt in de Hoge Venen in België en zich slingerend een weg baant naar en door Duitsland. In een van die bochten nestelt deze camping. Een terrein waar de natuur hoog in het vaandel staat.

De camping ligt aan de voet van Nationaalpark Nordrhein-Westfalen. De campingeigenaren voelen zich nauw betrokken bij het park en de omgeving. Zij willen hun bijdrage leveren om dit bijzondere natuurgebied te behouden voor volgende generaties. De camping is voor een deel terrasvormig en voor een deel hellend aangelegd. De staanplaatsen zelf liggen op een vlak, langgerekt weideterrein langs de rivier met zicht op de omringende, beboste hellingen. Wil je op de camping een verblijf huren, dan kan je kiezen uit een vakantiehuis en caravans. Een weetje: honden worden niet toegelaten.

Speciale insteek op de camping

Kinderen kunnen pootje baden in het riviertje. Dammetjes bouwen met de stenen. Al laat je ze dat uiteraard nooit alleen doen. Ze kunnen ook spelen in de speeltuin. Tieners scharrelen rond de tafeltennistafel of het tafelvoetbal. Er is een fysiotherapiecentrum met aanbod van osteopathie, chiropractie, gymnastiek en massages. Aan de camping grenst een Bistro met open haard die zorgt voor een behaaglijke sfeer. De campingwinkel is alleen in het hoogseizoen open. Het assortiment levensmiddelen is klein. Het sanitair heeft alle moderne voorzieningen.

Wandelen

Het hele gebied vraagt erom om te voet te worden ontdekt. Struin door de omringende bossen en volg de wandelpaden. Op de campingreceptie vertellen ze je graag alles over uitstapjes en bezienswaardigheden van het gebied.

Kamperen met je paard

Camp Hammer ligt aan afwisselende ruiterpaden in en om het Nationaalpark. Handig is dat je paard ook welkom is op deze camping. Er is zelfs een speciale parkeerplaats voor je paard.

Omgeving

Aan de oever van de Ruhr

Doordat camping Camp Hammer gelegen is aan de voet van het Nationalpark Eifel, beleef je hier een campingvakantie te midden van de natuur. De camping ligt aan de rivier de Ruhr, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Op het kiezelstrand is het heerlijk uitrusten van een stevige wandeling door het ongerepte natuurgebied. De sportieve vakantieganger springt op de fiets om het mystieke landschap te verkennen.

Op slechts enkele minuten van camping Camp Hammer bevinden zich verschillende toeristische bestemmingen, zoals Ordensburg Vogelsang, de Rursee, en de parel van de Eifel: Monschau.

Lees meer over Noordrijn-Westfalen