4 sterren

Campingpark Kronenburger See

DuitslandRheinland-PfalzHallschlag  (sitecode 35780)

Campingpark Kronenburger See

DuitslandRheinland-PfalzHallschlag
4 sterren
CharmeErkend

De camping ligt aan de zuidoever van het Kronenburger-meer. Het vlakke terrein met weinig begroeiing is verdeeld in diverse velden met struiken aan de rand. De deels afgebakende standplaatsen bevinden zich op een lager deel. Het restaurant is alleen in het weekend geopend. Op 500 m afstand van de camping is een zwemgelegenheid met ligweide en bootverhuur. Er zijn watersportmogelijkheden.

Camping Kronenburger See: sport en spel aan de oever van het meer

De goed uitgeruste, groene camping Kronenburger See ligt aan de oever van de westelijke zuidzijde van het gelijknamige meer en biedt je uitzicht op het bosrijke heuvellandschap van de charmante Eifel. De staanplaatsen liggen op een vlak terrein met weinig begroeiing. Op de camping is een ruim aanbod aan sport- en spelfaciliteiten aanwezig.

Staanplaatsen en huuraccommodaties

De ruime staanplaatsen in het gras liggen verdeeld over verschillende velden met struiken aan de rand. Camping Kronenburger See beschikt over modern en net sanitair. Ideaal voor gezinnen is dat je hier ook luxe badkamers kunt huren, met douche, toilet en wasbak of zelfs met een bad of een sauna. Voor kampeerders die van wat meer comfort houden, verhuurt de camping ook vijf ingerichte chalets die zijn voorzien van een zonnig terras.

Sport- en spelmogelijkheden op en rondom de camping

Het op 500 meter afstand gelegen meer Kronenburger See heeft een heerlijk strand met ligweide. Op het meer zijn allerlei activiteiten toegestaan: denk bijvoorbeeld aan zwemmen, surfen, zeilen en vissen. Ook heb je hier de mogelijkheid om een bootje te huren. Verder liggen er een klimparcours en een glijbaan in het water. Daarnaast kun je bij het strand diverse andere leuke activiteiten ondernemen, zoals minigolf, volleybal en tennis. Op de camping zelf zijn verder nog een speeltuin en tafeltennistafel te vinden.

Eten, drinken en andere faciliteiten

Camping Kronenburger See biedt je in het hoogseizoen een broodjesservice aan, met verse broodjes voor je ontbijt of voor je barbecue. Voor groepen van tien of meer personen kan de camping een menu of buffet verzorgen van lokale specialiteiten of juist van wereldse gerechten.

Omgeving

Camping Kronenburger See nabij Keulen, Bonn en Aken in de charmante Eifel

Camping Kronenburger See is mooi gelegen in de charmante Eifel, op slechts een uur rijden van mooie steden als Keulen, Bonn en Aken. Naast wandelen, fietsen en watersporten bij het meer kun je vanaf hier bijvoorbeeld een leuke dagtocht maken naar racecircuit Nürburgring of naar de Ardenner Cultur Boulevard in Losheim, waar je tal van tentoonstellingen kunt bezichtigen. Andere leuke stadjes om te bezoeken vanaf camping Kronenburger See zijn Gerolstein, mooi gelegen in het hart van Landkreis Vulkaneifel, en Bitburg, bekend om zijn gezellige centrum en bierbrouwerij.

Lees meer over Rheinland-Pfalz