Vakantieparken bij Trier

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken bij Trier

2 personen
0 campings gevonden

Vakantiepark bij Trier: natuur en cultuur

Trier is een van de oudste steden van Duitsland. Vanaf een vakantiepark in Trier breng je dan ook eenvoudig een bezoek aan een groot aantal bezienswaardigheden. Veel van de parken hebben bovendien een rustige ligging midden in de natuur. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiepark met een adembenemend uitzicht over het Moezeldal.

Historie en cultuur in Trier

Een vakantiepark bij Trier is een goede keuze voor liefhebbers van kunst, cultuur en natuur. Tijdens een bezoek aan Trier bewonder je talloze Romeinse monumenten, waaronder de Porta Nigra (zwarte poort). Deze poort maakte deel uit van de omwalling die de stad in de Romeinse periode beschermde. Bewonder ook de Dom, de basilica van Constantijn, het Romeinse amfitheater en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, allemaal geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. De stad is daarnaast een centrum voor de wijnhandel en je vindt hier dus vele gezellige terrassen waar je een glaasje kunt proeven.

Activiteiten in de omgeving

Breng je met het hele gezin je vakantie door op een vakantiepark vlak bij de historische stad? Dan is er voor de kinderen genoeg te doen. Zo zijn er op het park zelf vaak speeltoestellen, een animatieteam en een binnenzwembad aanwezig. Buiten het park vind je ook een scala aan activiteiten. Maak bijvoorbeeld een mooie wandel- of fietstocht langs de Moezel, rodel over de avontuurlijke zomerrodelbaan of maak een boottocht over de Moezel zodat je Trier vanuit een andere hoek bewondert. Je vaart onder andere onder de Römerbrücke door, een van de oudste Romeinse bruggen in Noord-Europa. Daarnaast geniet je tijdens een boottocht van het uitzicht op het voorbijtrekkende wijncultuurlandschap.