Camping Beieren (Bayern)

2 personen
136 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Beieren

Als je aan Beieren denkt, denk je al gauw aan het Oktoberfest en klederdracht. Op een camping in Beieren is echter veel meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld wereldstad München of sprookjeskasteel Neuschwanstein. Beieren is een prachtige streek voor een kampeervakantie.

München

Als je op een camping in Beieren bent, moet je zeker München bezoeken. De Beierse hoofdstad doet bij menigeen wel een belletje rinkelen. Het roept beelden op van lederhosen, oogstrelend voetbal en grote glazen met bier. Dit is er allemaal zeker, maar het is niet alles.

Het Marienplatz is de kern van München. Dit plein is omzoomd door prachtige Middeleeuwse bouwwerken, zoals het indrukwekkende stadhuis met 85 meter hoge toren. In de straten hieromheen kan je uitgebreid shoppen. Houd dus wat ruimte over in de auto als je naar de camping in Beieren rijdt, want je komt waarschijnlijk bepakt en bezakt terug.

Sta je graag zelf voor je tent te koken? Dan ben je op een camping in Beieren aan het goede adres. Je kan op de Viktualienmarkt in München namelijk heel veel verse producten kopen. Denk aan ham, groente, fruit, specerijen, paddenstoelen en meer. Op deze markt staan meer dan 140 kraampjes.

Kom je vooral voor het gezellige uitgaansleven en café’s? Bezoek dan het Gärtnerplatzviertel. Dit is een hele levendige wijk. Naast de horeca vind je hier ook leuke boetiekjes.

Kasteel Neuschwanstein

Op de camping in Beieren zit je vlakbij veel bezienswaardigheden. Een beroemd voorbeeld is het slot Neuschwanstein. Dit kasteel ziet er niet uit als een solide burcht, maar eerder als een rank Disneypaleis. Dat hebben we te danken koning Lodewijk de Tweede. Van deze koning werd gezegd dat hij een ongezonde obsessie met sprookjes had, wat wellicht verklaart dat dit het vierde kasteel was dat hij liet bouwen.

Camping Beieren: geniet van het rijke lokale eten

Naar de camping in Beieren hoef je zeker niet je eigen potten pindakaas mee te nemen. In deze regio kan je je namelijk heel goed vol eten. De Beierse keuken is niet verfijnd, maar wel erg lekker. De sleutelwoorden zijn vet, vlees en veel. Tenzij je uitgehongerd bent, hoef je dus geen voorgerecht te bestellen.

De specialiteit van de regio is Münchner Weißwurst. Een verblijf op een camping in Beieren is niet compleet zonder deze specialiteit geproefd te hebben. Traditioneel eet je hem ’s ochtends, met Breze (een soort brood) en zoete mosterd. Ook Schnitzels zijn hier populair, in allerlei soorten en maten. Het enige wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze groot zijn en dat je er een zware saus bij krijgt. Voor de avontuurlijke eters is er ook veel orgaanvlees te krijgen. De Duitsers lusten er in ieder geval wel pap van.

Heb je dorst gekregen van al dat eten? Bezoek dan een van de Bierstuben. Daar drinkt men allerlei soorten Duits bier uit flinke pullen. Ook buiten kan je goed drinken in een van de biertuinen. Als je liever wijn drinkt, kan je ook een Wijnstube bezoeken.