4.5 sterren

Camping La Fage

FrankrijkAquitaniëDordogneMontignac  (sitecode 51902)

Camping La Fage

FrankrijkAquitaniëDordogneMontignac
4.5 sterren
ErkendCKE

De camping ligt op een heuvel in een bosrijke omgeving. De staanplaatsen en de huuraccommodaties liggen op terrassen, tussen de natuurlijke begroeiing en enkele tropische planten. Privacy is er volop, hoge bomen bieden voldoende schaduw. Het restaurant en het sanitair liggen centraal op het terrein. Er is een tv- en gameruimte. Wekelijks zijn er georganiseerde kano- en kajaktochten met breng- en haalservice.

Op een heuvel in een bosrijk gedeelte van de Dordogne ligt Camping La Fage. Een plek voor gezinnen die in alle rust en stilte willen genieten van de zomer. La Fage is ideaal voor de liefhebber van de buitenlucht.

Camping La Fage is een kleine camping met rond de 40 toeristische staanplaatsen. De staanplaatsen zijn omringd door natuurlijke begroeiing en kleurige tropische planten. Hierdoor is er veel privacy. Bovendien bieden de hoge bomen de nodige schaduw op de staanplaatsen. Ook voor toeristen met campers zijn er speciale staanplaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om een tent of caravan te huren.

Activiteiten in en uit de zon

De staanplaatsen van Camping La Fage bieden erg veel schaduw. Toch even de zon in? Geniet dan van de warmte op één van de ligbedden langs het zwembad. Neem af en toe een verkoelende duik en droog daarna op in de zon of onder een parasol. Het zwembad beschikt over een overkapping die opzij geschoven kan worden. Op de camping kunnen fietsen gehuurd worden om de omgeving mee te verkennen.

Kanoën en dorpjes bezoeken

Op 10 kilometer afstand van de camping ligt een mooi Frans meer waar in gezwommen kan worden. In de zomer biedt Camping La Fage wekelijkse kano- en kajaktochten. Deze service is inclusief brengen en halen. Je verzamelt op de camping, en wordt ook weer teruggebracht. Daarnaast zijn er in de nabije omgeving verschillende grotten en kastelen te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld grotten zoals de Grottes de Lascaux in Montignac (12 kilometer) en kastelen zoals Château de Castelnaud (40 kilometer).

Omgeving

Omgeving van camping La Fage

Camping La Fage vormt de ideale basis om diverse veelzijdige dagtrips te maken. Zo zijn in bosrijke Dordogne diverse wandel-, fiets-, kano- en kajaktochten mogelijk. Verder leent het schitterende meer op 10 km afstand van het kampeerterrein zich voor uren waterpret.

Ontdek de bijzondere grotten van Lascaux

Vlak bij camping La Fage bevinden zich de grotten van Lascaux. Sinds 1940, toen de grotten werden ontdekt, is Lascaux een wereldberoemde trekpleister. In de grotten aanschouw je indrukwekkende, 17.000 jaar oude rotstekeningen van vooral dieren uit de streek.

Lees meer over Aquitanië

Naar accommodaties