9757 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Village Huttopia Lanmary
bekijk 20 foto 's Korte impressie
Erkend

Village Huttopia Lanmary

Deze camping heeft uitsluitend nog toeristische tentplaatsen en verschillende soorten huuraccommodaties. Toercaravans, vouwwagens en campers zijn niet toegestaan. De tentplaatsen liggen op 2 veldjes op het hoger gelegen gedeelte in het bos met een houten tafel en bank aan weerszijden.

Huttopia Lanmary is een ruim opgezette natuurcamping in de bossen van de Périgord, midden in de Dordogne. Ontdek met de kinderen de geheimen van het woud met ‘SmartForest’ en geniet van een welverdiende bos-wellness.

Natuurcamping Huttopia Lanmary in de Franse Périgord kent 139 staanplaatsen die zeer ruim zijn opgezet. Ideaal voor wie gesteld is op z’n privacy. Het is dan ook een echte camping om tot rust te komen, zo midden in het bos. De helft van de staanplaatsen wordt ingenomen door Cabanes, Cahuttes of tenten ‘Toile & Bois’ die te huur zijn. Dat betekent: kamperen met de nodige luxe.

Ontdek het bos met heel het gezin
Op camping Huttopia Lanmary wordt veel waarde gehecht aan de natuur. Speciaal voor avontuurlijke families is er SmartForest, waarmee je door middel van spelletjes, raadsels en quizzen het bos op een andere manier leert kennen. Leuk en educatief tegelijk, dus. Maar er staat nog veel meer interessants voor kinderen op het programma, want bij Huttopia Lanmary kun je ook leren om een pijl en boog te maken, of je gaat op een heuse schattenjacht. Alles kan, zolang het vertier maar in de gezonde buitenlucht plaatsvindt.

Stoom afblazen in de bos-wellness
De camping heeft een groot buitenzwemnad met kleutergedeelte en er zijn ook fietsen te huur. Ideaal om de omgeving te verkennen, bijvoorbeeld door per mountainbike de speciale offroadroute te verkennen. Zelfs paardrijden is mogelijk. Na al die inspanning wacht een ontspannen bos-wellness. Die bestaat uit sauna’s in houten huisjes, waarna je stoom afblaast in de jacuzzi of op een van de ligstoelen onder de schaduw van de bomen.

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Zwembaden Zwembaden
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Adres & route Adres & route
Website Website

Omgeving

Camping Lanmary is ideaal om in een rustige omgeving bij te tanken. Maar dat betekent niet dat je geen actieve vakantie van je verblijf in dit stukje Zuidwest-Frankrijk kunt maken. In de omgeving kan ook de sportief aangelegde campinggast diverse kanten op.

Kanoën, fietsen en meer

Buiten het staatsbos rond de camping wachten je nog veel meer actieve dagjes uit. In de wijde omtrek zijn verschillende spannende, ontspannende en inspannende dingen te ondernemen. Zo heeft het plaatsje Vergt het boomklimparadijs VergtAventures, met trajecten voor alle leeftijden. Wie het liever hogerop zoekt, kan deltavliegen vanaf ULM-Périgueux. Kanoën doe je op de rivieren de Isle en de Auvézère. De regio biedt verder goede mogelijkheden voor fietstochten.

Bezoek aan Périgueux

Périgueux ligt op enkele kilometers van camping Lanmary. Het stadje is niet heel groot, maar bestaat al ruim tweeduizend jaar en beschikt over talloze bezienswaardigheden. Overblijfselen uit de vroege geschiedenis zijn de Tour de Vésone en het Romeinse amfitheater Arènes Romaines. De monumentale Saint-Frontkathedraal stamt uit de middeleeuwen, en is in de negentiende eeuw prachtig gerestaureerd. Het twaalfde-eeuwse Maison du Guesclin is het oudste nog bestaande woonhuis van Périgueux. Daarnaast kan je in de stad een militair museum en enkele archeologiemusea bezoeken.

Beroemde grotten en mooie dorpjes

Zuidoostelijk van Périgueux liggen de beroemde prehistorische grotten van Lascaux. De aanwezige schilderingen zijn uitstekend bewaard gebleven. Vanwege aantasting door schimmels zijn van de grotten tegenwoordig echter alleen nog nagebouwde replica’s te bezoeken. Ten noorden van camping Lanmary liggen sfeervolle dorpjes als Saint-Jean-de-Côle en Brantôme. Het piepkleine Saint-Jean-de-Côle heeft een oude kerk, een kasteel en een middeleeuwse brug. Brantôme wordt vanwege zijn kanalen ook wel het ‘Venetië van de Périgord’ genoemd. Deze plaats beschikt over een fraaie abdij, verschillende historische kerkgebouwen en diverse privékastelen.

Lees meer Lees minder

Reserveren

Leeftijd van de kinderen bij uitchecken
* Leeftijd belangrijk voor correcte prijs
;

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Village Huttopia Lanmary heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa