Camping Cantal

Wissen
2 personen
20 campings gevonden

Camping in de Cantal

Een prachtige vakantie midden in de natuur met het hele gezin, dat is waar voor velen de zomer om draait. Op deze campings in de Cantal beleef je een heerlijke tijd in de regio met de hoogste delen van het Massif Central. Dit afgesleten en supergroene vulkaangebergte midden in Frankrijk biedt een wonderschone natuur met pittoreske middeleeuwse dorpjes. Bezoek bijvoorbeeld de drukke hoofdstad Aurillac of het rustige dorpje Salers, met zijn unieke architectuur in donker lavasteen. Ook het levendige oude stadje St-Flour is een aanrader.

Schitterende valleien met veel weilanden, bomen en planten

Het bijzondere groene vulkaanlandschap is rijk aan prachtige valleien. Vooral die van de Jordanne, bij de Gere en bij Falgoux zijn een aanrader. Op het land grazen de kenmerkende lichtbruine koeien die de melk leveren voor de authentieke kaas uit de streek. Andere uitgangspunten voor een fraaie wandeling of fietstocht in de natuur zijn de Puy Griou, de Plomb du Cantal en de Puy Mary.

Het pittoreske stadje Salers

Een verblijf op de camping in de Cantal is niet compleet zonder een bezoek aan het sfeervolle stadje Salers. Het eeuwenoude plaatsje ligt op een hoger gelegen plateau. Je vindt hier de bijzondere architectuur van de Cantal die onlosmakelijk met het oude vulkaanlandschap is verbonden. Zo is bij veel architectuur gebruikgemaakt van zwart steen (basalt).

Reusachtig natuurpark voor veel wandelplezier

In de buurt van de campings in de regio de Cantal ligt het gigantische Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne. In dit beschermde natuurpark van 393.000 hectare maak je kennis met de woeste en wonderschone natuur. Het is een paradijs voor wandelaars die prachtige tochten langs heuvels, beken, bergen en riviertjes willen maken. Het massatoerisme is nog niet neergestreken in deze regio, zodat je rustig geniet van dit fraaie gedeelte van Frankrijk.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter