Camping Auvergne-Rhône-Alpes

2 personen
524 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Auvergne-Rhône-Alpes

Vanaf een camping in Auvergne-Rhône-Alpes ontdek je deze regio in het zuidoosten van Frankrijk, die zich kenmerkt door schitterende berglandschappen, eeuwenoude vulkanen, grote zoetwatermeren en kolkende rivieren. Ideaal voor een kampeervakantie vol buitenactiviteiten met het hele gezin, zoals wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, kajakken en canyoning. Kamperen in Auvergne-Rhône-Alpes doe je niet alleen in de zomer. In de wintermaanden zijn de bergen van de Alpen een geliefd wintersportgebied. De ANWB-campings in Auvergne-Rhône-Alpes bevinden zich door heel de regio en bieden voor iedere kampeerder wat wils.

Vulkanen beklimmen in Auvergne

Kamperen in Auvergne-Rhône-Alpes doe je in de regio die in 2016 is ontstaan door het samenvoegen van de regio's Auvergne en Rhône-Alpes. Auvergne is een paradijs voor natuurliefhebbers dankzij de ligging in het Centraal Massief. De landschappen kenmerken zich door uitgedoofde vulkanen, gigantische kratermeren, steile rivierkloven en uitgestrekte dennenbossen. De natuur van Auvergne wordt grotendeels beschermd in twee regionale natuurparken, met zeldzame planten en dieren en talloze wandelroutes. Door de hoogteverschillen is Auvergne ook een paradijs voor vogels en vogelaars. Met wat geluk spot je tijdens een wandeling of klim herten, moeflons, marmotten, reeën, slangarenden en valken. Op cultureel vlak staat Auvergne bekend om zijn volksmuziek en volksdansen. Auvergnat, een variant van het Occitaans, is de lokale taal. Een van de specialiteiten uit de keuken van Auvergne is truffade, een gerecht met aardappel en kaas. Een van de bekendste Franse kazen uit de streek die je koopt in de buurt van een camping in Auvergne-Rhône-Alpes is de blauwschimmelkaas bleu d'auvergne.

Bergen, meren en culinaire hoogstandjes in Rhône-Alpes

De campings in Auvergne-Rhône-Alpes in de voormalige regio Rhône-Alpes zijn ideaal voor avonturiers, want ze liggen midden in een afwisselende natuur van hoge bergen en diepe kloven, maar ook schilderachtige lavendelvelden en wijngaarden. Water is er in overvloed, in de vorm van sneeuw en gletsjers, rivieren en grote meren, zoals het Franse deel van het meer van Genève, het meer van Le Bourget en het meer van Annecy. Verder bevindt zich in Rhône-Alpes een van de grootste skigebieden ter wereld. Ook beklim je de hoogste berg van de Alpen, de bijna 4808 meter hoge Mont Blanc, als je gaat kamperen in Auvergne-Rhône-Alpes. Rhône-Alpes is verder een regio voor fijnproevers en lekkerbekken. De Rhônevallei is de oudste wijnstreek van Frankrijk. Al in 600 voor Christus verbouwden de Grieken hier druiven. Verder wordt Lyon gezien als de culinaire hoofdstad van Frankrijk. Een van de bekendste specialiteiten zijn de bugnes: platte, krokante beignets. Ook quenelles, langwerpige deegbolletjes met kreeftenboter, behoren tot de klassiekers van de Lyonese keuken.

Ongerepte natuur van de Ardèche

Een aantal ANWB-campings in Auvergne-Rhône-Alpes bevindt zich in de populaire vakantiestreek Ardèche. De vondst van prehistorische voorwerpen in de Gorges de l’Ardèche en de unieke muurschilderingen in de grot van Chauvet laten zien dat het gebied al vroeg werd bewoond. De ongerepte natuur van grotten en rivierkloven trekt actieve kampeerders aan, die hier klimmen en watersporten. De keuken van de Ardèche kenmerkt zich door aardappels en kastanjes, maar ook lokale paddenstoelensoorten als cantharellen en eekhoorntjesbrood.