9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Le Coq Hardi
bekijk 6 foto 's
Klein Charme CKE

Camping Le Coq Hardi

De door gras afgebakende standplaatsen liggen in een appelboomgaard bij een eeuwenoude boerderij. Er zijn regelmatig barbecues en er is een ruime, gezellige recreatieruimte. Het sanitair met babywasruimte is goed onderhouden en modern. Iedere gast krijgt een informatiemap met t(r)ips en op bestelling staan bij aankomst boodschappen klaar.

Op Le Coq Hardi kampeer je in een appelboomgaard bij een boerderij uit 1600. De camping wordt gerund door de Nederlandse Yvonnen en zoon Dajo. Je hebt uitzicht over het glooiende landschap van Bretagne.

Rust en ruimte

Aan kampeerruimte geen gebrek: ruim 1 hectare terrein voor slechts 25 kampeerplaatsen! Behoorlijk ruime plekken dus, van zo'n 200 vierkante meter. Hier in het kleine dorpje Hengoat, met maar 157 inwoners, krijg je dus écht: rust en ruimte.

Faciliteiten en vermaak

De kampeerplaatsen bevinden zich in en om een oude appelboomgaard, omzoomd door een grasrand met wilde bloemen. Er is een goed onderhouden sanitairgebouw met toiletten en vier (gratis) warme douches, plus een badkamer voor mindervaliden. Speelplezier is er in overvloed: op het terrein is niet alleen een speeltuin, maar ook een heuse waterbaan. In de weer met water en zandzakken dus! Je vindt in de recreatiestal ook nog bordspellen en een voetbal en tafeltennistafel. Er is een bibliotheek en in het hoogseizoen is er animatie. Zo kunnen kinderen broodjes bakken rond een kampvuur.

Van boottocht tot stoomtrein

Het klimaat van Bretagne leent zich goed voor lange fiets- en wandeltochten; ga voor de vuurtoren- of kastelenroute bijvoorbeeld. Het strand is zo'n 10 kilometer rijden, waar je prima kunt duiken of snorkelen. Ook leuk: kajakken in La Roche Derrien (5 km), een boottocht met glasbodemboot in Port Blanc (10 km) of langs de kliffenkust, of een ritje met een oude stoomtrein in Paimpol (15 km). Mooi is ook de Côte de Granit Rose, waar roze rotsblokken onverwachts uit zee opdoemen.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

Kampeerders reviews

Camping Le Coq Hardi heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping Le Coq Hardi is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa