3.1 sterren

Camping Le Moténo

FrankrijkBretagneMorbihanPlouhinec  (sitecode 48809)

Camping Le Moténo

FrankrijkBretagneMorbihanPlouhinec
3.5 sterren
Erkend

De groene camping ligt in een minder toeristisch en rustiger gebied, maar wel vlakbij de kust en het meer van Etel. Voor een staanplaats heb je de keuze uit een schaduwrijke- of een zonnige plek. De meeste staanplaatsen liggen aan onverharde paden met halfhoge hagen als afscheiding. Een zandstrand is niet ver, maar voor zwemplezier, ook als het weer minder is, kan je ook terecht op de camping. Je hebt de keuze uit een bassin onder een schuifkap of een openluchtbad. Het kleuterbad ligt buiten.

Omgeving

Strandleven
De omgeving van Le Moténo leent zich voor een flink aantal uitstapjes. Om te beginnen is er de langgerekte Bretonse kustlijn. De camping ligt zelf op loopafstand (1,5 kilometer) van de zee en het strand, maar in de omgeving zijn er meer aantrekkelijke kustplaatsjes te vinden. Aan de Golf van Morbihan liggen namelijk de beroemde badplaatsen Auray, Lorient, Carnac maar ook Vannes. Carnac staat bekend om zijn megalieten; stenen monumenten en aarden heuvels. Lorient is een wat grotere stad met een duikbootbasis.

Eilandhoppen
Quiberon (op 25 kilometer van de camping) is een schiereiland geroemd om z’n ruige en spectaculaire kliffenkust. Bovendien heeft het prachtige lange stranden. En Quiberon zelf is een heerlijk vissersplaatsje. Ten zuiden van Quiberon ligt Belle-Île-en-Mer; het grootste Bretonse eiland in de Atlantische Oceaan. Er zijn een paar dorpjes op te vinden en twee haventjes. Een ander leuk klein eilandje voor de kust is Ile de Groix.

Sportieve uitjes

In Ploemel kun je actief aan de slag op de plaatselijke kartbaan en in Carnac vind je Forêt Adrénaline. Zoals de naam al aangeeft staan er hier in de vrije natuur allerlei adrenalineverhogende attracties op je te wachten. Het park telt liefst 18 uitdagende wandelpaden waarop meer dan 250 uitdagende spellen kunnen worden gespeeld. En Plouhinec is een goede plek om te duiken.

Port-Louis
Port-Louisstaat bekend om z’n prachtige citadel. Binnen het stervormige fort zijn twee musea gevestigd. Daar leer je onder meer veel over de geschiedenis van de havenplaats. Hier vertrokken vroeger de boten naar India.

Lees meer over Bretagne

Naar accommodaties