3 sterren

Camping Le Faillal

FrankrijkMidi-PyreneeënTarn-et-GaronneMontpezat-de-Quercy  (sitecode 78180)

Camping Le Faillal

FrankrijkMidi-PyreneeënTarn-et-GaronneMontpezat-de-Quercy
3 sterren
Erkend

Dit terrein hoort bij een gemeentelijk recreatiepark met een openluchtzwembad en sportfaciliteiten. De grotendeels vlakke terrasplaatsen liggen aan weerszijden van een hellende weg. De plaatsen hebben een stevige ondergrond en liggen tussen heggen. Loofbomen zorgen voor schaduw. Gebruik van het zwembad is gratis. Op loopafstand ligt een oud stadje.

De middelgrote camping Le Faillal ligt in de plaats Montpezat-de-Quercy, die vroeger omgeven was door stadsmuren. De camping heeft uitzicht op de heuvels van Quercy.Recreatiepark

Deze terrassencamping biedt naast toeristische plaatsen ook trekkershutten en bungalows te huur aan. De terrasplaatsen zijn grotendeels vlak, gelegen aan weerszijden van een hellende rondweg. Ze hebben een stevige ondergrond, afgebakend door heggen. Loofbomen zorgen voor schaduw.

Het terrein hoort bij een gemeentelijk recreatiepark met een (gratis) openluchtzwembad en sportfaciliteiten. Campinggasten kunnen gebruik maken van een buitenzwembad, peuterbad, miniclub, een tafeltennistafel, multisportveld, tennisbanen, een Jeu de boulesbaan en een minigolfbaan.

De middeleeuwen op loopafstand

Vanaf de camping kun je wandelen naar het middeleeuwse stadje Montpezat-de-Quercy. De stad is gebouwd op de uitlopers van de Quercy; de regio waar de gouden druiven Chasselas rijpen. In het centrum is het heerlijk ontspannen in het Faillal Park. Begin augustus vindt het Quercy wijnfestival plaats.

Bezienswaardig

In Montpezat-de-Quercy staat de 14e-eeuwse kerk: Saint-Martincollegiale. Twee eeuwen later werden op initiatief van de toenmalige bisschop van Montauban wandkleden vervaardigd. Deze beeldden het leven van Sint Maarten uit. Op zo’n drie kwartier rijden van de camping ligt de abdij van Moissac, een meesterwerk van Romaanse kunst. In de zomer zijn er concerten.

Het dorpje St-Cirq-Lapopie (38 km) is in zijn geheel gekwalificeerd als historisch monument. Voor liefhebbers van outdooractiviteiten als klimmen, kanoën of deltavliegen zijn de Gorges d’Aveyron (58 km) een must.

Lees meer over Midi-Pyreneeën

Naar accommodaties