3.5 sterren

Camping Soleil Levant

FrankrijkMidi-PyreneeënAveyronCanet-de-Salars  (sitecode 52343)

Camping Soleil Levant

FrankrijkMidi-PyreneeënAveyronCanet-de-Salars
3.5 sterren
ErkendCKE

De langgerekte terrassencamping ligt aan een inham van het Lac de Pareloup met een eigen strand aan het meer. Een groot deel van de standplaatsen ligt direct aan het water en heeft uitzicht over het meer. Er is een zand- en kiezelstrand van 500 x 8 m direct aan het Lac de Pareloup. Er zijn kano's, waterfietsen en motorboten te huur. Ook is er een drijvend opblaaseiland.

Camping Soleil Levant is een camping in Zuid-Frankrijk, in het departement Aveyron, met een prachtige ligging aan een groot meer, het Lac de Pareloup. De camping heeft een eigen strand aan het meer en veel van de staanplaatsen liggen direct aan het water. Het meer is een heerlijke plek die zorgt voor verkoeling en plezier. Je kunt hier zwemmen, varen met een motorboot, waterskiën en nog veel meer.

Camping Soleil Levant is een middelgrote camping. De staanplaatsen zijn ruim, met gras als ondergrond en liggen vaak aan het meer. Het is hier heerlijk wakker worden in je tent ’s ochtend, met het uitzicht over het water. Sommige delen van het terrein zijn vlak, andere zijn wat schuiner. Er zijn meer dan 160 toeristische staanplaatsen en enkele vaste staanplaatsen. Huren kan hier ook, er staan stacaravans voor je klaar.

Lac de Pareloup en activiteiten op de camping

Camping Soleil Levant heeft een eigen strand aan het Lac de Pareloup. Een heerlijke plek om lekker tot rust te komen terwijl je geniet van de zon. Op het meer is van alles te doen. Natuurlijk kun je zwemmen, maar je kunt hier ook waterskiën en met enorme snelheden over het water vliegen in een opblaasband. Op het water liggen ook speeltoestellen zoals trampolines en een klimmuur. Ook leuk op deze camping: als je een eigen boot hebt kun je die meenemen, zodat je tochtjes over het meer kan maken wanneer je maar wil.

Eropuit in de omgeving

Er is veel moois te zien in de buurt van Camping Soleil Levant. Aan het Lac de Pareloup liggen schilderachtige dorpjes, met gezellige markten waar streekproducten worden verkocht. Heb je zin in een wandeling of een fietstocht, verken dan de bossen en weilanden, of maak een tocht rond het meer.

Omgeving

Camping Soleil Levant tussen mooie steden en de natuur

Camping Soleil Levant zelf ligt heerlijk aan het meer van Pareloup. Maar er is in de omgeving nog veel meer te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het gezellige stadje Millau, midden in natuurpark Les Grands Causses. Een andere trekpleister om vanaf Camping Soleil Levant te bezoeken, is de indrukwekkende kloof van de Gorges du Tarn, in een prachtig ruig natuurlandschap. Liefhebbers van cultuur, kunst en historie halen hun hart op in de stad Rodez, en wie van schimmelkaasjes houdt, mag een bezoek aan de kelders van Roquefort niet overslaan.

Lees meer over Midi-Pyreneeën

Naar accommodaties