Vakantiehuizen in Normandië

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuis in Normandië

2 personen
0 campings gevonden

Historische kustlijnen en steden bij een vakantiehuis in Normandië

In het noordoosten van Frankrijk vind je een departement vol met ruige natuur en historische steden. Verblijf in een vakantiehuis in Normandië om het robuustere Frankrijk te leren kennen. Hier vermaken jonge gezinnen, cultuurliefhebbers en natuurfanaten zich allemaal.

Een passend vakantiehuis voor iedereen

Of je nu van luxe houdt of liever voor een simpele vakantie gaat: er is altijd een geschikt vakantiehuis in Normandië te vinden. Sommige huizen bevinden zich op een rustig natuurpark, waar je in alle stilte de kust en bossen van dit departement verkent. De verschillende familieparken zijn juist ideaal voor jonge gezinnen. De kinderen hebben vaak een speeltuin tot hun beschikking of spelen lekker mee met het animatieteam. Verblijf op een vakantiepark met een eigen restaurant voor extra veel luxe en gemak.

Bijzondere steden

De steden in de buurt van je vakantiehuis in Normandië transporteren je naar verschillende werelden. Zo waan je je in de middeleeuwen wanneer je door het historisch centrum van Rouen wandelt, waar de kasteeltoren te bewonderen is waar Jeanne d'Arc gevangen werd gehouden. Bezoek ook Pont-Audemer, het Venetië van Normandië. De oude vakwerkhuizen in deze stad liggen prachtig aan twee rivieren. De oude haven van Honfleur is ook het bezoeken waard en makkelijk te bereiken vanuit een vakantiehuis in het departement Normandië.

Verken Normandië met de kinderen

In Normandië wacht een sprookjeskasteel op de kinderen, want hier vind je de beroemde Mont-Saint-Michel. Op dit eiland ontdek je een oude abdij en een kleine stad die op een berg zijn gebouwd. De middeleeuwse sfeer maakt een bezoek aan dit indrukwekkende eiland compleet. De kinderen kijken ook hun ogen uit bij het roze paleis van keizerin Sissi in Petites Dalles, niet ver van je vakantiehuis in Normandië.

De ruige kust

De kust van Normandië is een fenomeen. Dit is de plek waar D-Day plaatsvond, met talloze soldaten die via de Normandische stranden Frankrijk binnenvielen. Dat is niet het enige wat de kustlijn bijzonder maakt, want de natuur is hier prachtig. Ontdek de witte krijtrotsen van Étretat, zoals de olifantenrots. Sommige mensen denken de vorm van een badende olifant in deze rotsformatie te zien. In de buurt van je vakantiehuis in het departement Normandië maak je ook prachtige strandwandelingen, zodat je even helemaal uitwaait.