2.9 sterren

Camping L'Isle Verte

FrankrijkPays-de-la-LoireMaine-et-LoireMontsoreau  (sitecode 50033)

Camping L'Isle Verte

FrankrijkPays-de-la-LoireMaine-et-LoireMontsoreau
3.5 sterren
ErkendCKE

Deze schaduwrijke, langgerekte camping ligt aan de rivier de Loire. De standplaatsen bevinden zich op velden gelegen aan straatjes en worden gescheiden door jonge aanplant, struiken of bomen. Een aantal standplaatsen heeft direct zicht op de rivier. Aan de overzijde van de camping liggen holwoningen uitgehouwen in de rotsen. Let op: de weg langs de Loire en door het centrum van Montsoreau is verboden voor campers en caravans.

Camping L' Isle Verte ligt in het mooie Loire-dal, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Gelegen aan de Loire kun je vanuit de camping prachtige fietstochten maken.

Camping L' Isle Verte is een schaduwrijke, langgerekte middelgrote camping op 771 kilometer rijden vanaf Utrecht. De 125 staanplaatsen bevinden zich op velden gelegen aan straatjes en worden gescheiden door jonge aanplant, struiken of bomen. En heel mooi; een aantal staanplaatsen heeft direct zicht op de rivier. Wie liever niet z’n eigen tent, caravan of camper meeneemt, kan terecht in de diverse ecolodges, mobilhomes en cocosweets die de camping aanbiedt in de verhuur. Kom je wel met je eigen onderkomen, let dan op dat de weg langs de Loire en door het centrum van Montsoreau is verboden voor campers en caravans.

Actief animatieteam
De camping beschikt over een verwarmd rechthoekig zwembad met een kikkerbad. En als de kinderen daar uitgespeeld zijn, kunnen ze zich verder uitleven op de trampoline of op het opblaaskasteel. Het animatieteam is erg actief en organiseert zelfs in de avonduren activiteiten. Dan kunnen de ouders op hun gemak genieten van een diner-a-deux in het restaurant of van de donderdagse muziekavond. De camping organiseert bovendien met regelmaat excursies; van wijnproeverij tot kasteelbezichtiging.

Sport en spel
Voor de actieve vakantievierder verhuurt L' Isle Verte fietsen. Ideaal om de prachtige omgeving mee te ontdekken. Op de camping kun je bovendien tennissen. Iets minder fysiek uitdagend, maar wel heel leuk is een potje petanque of een typische spel uit de streek: ‘Boule de Fort’.

Omgeving

Excursie vanaf het water
De Loire-vallei mag het predicaat ‘UNESCO Werelderfgoed’ dragen. Om z’n mooie natuur, maar ook zeker om z’n 1.200 kastelen en landhuizen. In onder meer Brissac, Saumur, Serrant, Azay le Rideau, Montsoreau, Montreuil-Bellay, Ussé en Villandry zijn de meest prachtige historische bouwwerken te bewonderen. Vanaf de camping kun je de boot opstappen en vanaf het water al het moois in de omgeving ontdekken. Kapiteins Robin of Sylvain vertellen dan enthousiast over hun streek.

Holwoningen
De Loire-vallei staat verder bekend om z’n troglodieten; grot- of holwoningen. Tegenover de camping vind je er een aantal. Het museum van Rochemenier kan hier meer over vertellen. In het openluchtmuseum kun grotwoningen bezichtigen, naast een betoverende ondergrondse kapel. Een andere interessante bestemming voor geïnteresseerden in geschiedenis is de Koninklijke Abdij van Fontevraud. Dit is een van de best bewaarde verzameling kloostergebouwen ter wereld.

Nantes
Nantes vormt een aantrekkelijke stedentrip. De stad is beroemd om haar kathedralen; de Saint Pierre en de Saint Paul, maar ook kun je er uitstekend eten en drinken. Aan de ‘Hangar des Bananes’ bijvoorbeeld. Dat is een aaneenschakeling van cafés, bars en restaurantjes, prachtig gelegen aan de oevers van de Loire. Bezoek in Nantes ook zeker Les Machines de L'île; een levendige mix aan gigantische mechanische schepsels.

Planten, dieren en geschiedenis
Het ‘beste attractiepark van de wereld’, Puy du Fou, laat zien dat het lang niet altijd om achtbanen hoeft te gaan om bezoekers te vermaken. Hier laten ze je, onder meer door middel van bijzondere shows, allerlei historische gebeurtenissen herbeleven. En in Terra Botanica kun je planten aanschouwen van over heel de wereld, terwijl Doué la Fontaine een gigantische dierentuin is. Ook leuk is Futuroscope, naar de hersenspinselen van de wereldberoemde schrijver Jules Verne.

Lees meer over Pays-de-la-Loire

Naar accommodaties