4 sterren

Camping Sandaya Le Littoral

FrankrijkPays-de-la-LoireVendéeTalmont-Saint-Hilaire  (sitecode 49556)

Camping Sandaya Le Littoral

FrankrijkPays-de-la-LoireVendéeTalmont-Saint-Hilaire
4 sterren
ErkendCKE

Op het rechthoekige, vlakke en relatief langgerekte terrein liggen de toeristische staanplaatsen bij drie sanitairgebouwen. Ze worden afgebakend door hagen. De camping heeft een multisportterrein, speeltuin en een pannaveldje voor de kleintjes. Er is in het hoogseizoen een gratis shuttlebus naar het strand.

Op deze vlakke en relatief langgerekte camping liggen de toeristische staanplaatsen bij drie sanitairgebouwen. Ze worden afgebakend door hagen die voor privacy en beschutting zorgen. Er zijn tevens cottages te huur. Op deze camping zijn honden, na overleg, toegestaan.

In het midden van deze camping ligt La Place, een gezellige plek met winkels waar altijd iets gebeurt. Er is een animatieprogramma voor kinderen tot zeventien jaar. Bij het restaurant kun je terecht voor een complete maaltijd of voor een klein hapje, zowel binnen als op het zonnige terras. Ook is er een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, vers brood en een krantje.

Sporten en ontspannen

Yelloh! Village Le Littoral in La Vendée is de perfecte plek voor sportliefhebbers. De voorzieningen zijn veelzijdig en van goede kwaliteit. Er zijn sportvelden, er is een jeu-de-boulesterrein, een tafeltennisruimte, fietspaden en een afgezet crossfietsparcours. Het aanbod zal zelfs de meest fanatieke sportfans verrassen. Je kunt namelijk ook meedoen aan aquagym, zumba, fitness, voetbal-, basketbal-, volleybal-, tafeltennistoernooien.

Voor waterliefhebbers is er een binnen- en buitenbad op de camping met een ondiep kinderbad en glijbanen. Maar ook de zee is niet ver weg. Binnen drie kilometer van de camping sta je op het strand. Maak een loopje langs zee of ga voor een avontuurlijke fietstocht in de natuur. Bij de receptie worden verschillende soorten fietsen verhuurd, zodat gasten van alle niveaus kunnen meekomen. In het hoogseizoen gaat er een gratis shuttlebus naar het strand. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden in de regio.

Omgeving

Het enorme O’Gliss waterpark heeft alles voor een spetterende dag. Er zijn vier verschillende werelden: een waterwereld speciaal voor kids, een strandbad voor totale ontspanning, een wildwaterbad en een glijbaanparadijs voor de echte waaghalzen. O’Gliss ligt praktisch naast de camping.

De golfbaan van Port Bourgenay heeft twee banen met achttien holes, de ene is een wedstrijdparcours, de andere een Pitch & Putt. Zo kunnen spelers van alle niveaus met plezier hun spel verbeteren. De golfbaan ligt op een unieke plek aan zee in een bosrijke omgeving.

Ook het plaatsje La Rochelle, dat opvalt door de witte stenen, is een bezoekje waard. In het centrum zal de architectuur je verassen. Deze traditionele stad, vol historie weet de moderne mens nog steeds te bekoren. Slenter langs de oude haven of strijk neer op een zonnig terras.

Wil je de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen? Breng dan zeker een bezoek aan het wereldberoemde Puy-du-Fou. Dit grote pretpark staat vooral bekend om de indrukwekkende shows met verschillende thema’s vol van vuurwerk, dans, zang en dieren.

Het groene Venetië is zonder twijfel het meest verrassende natuurgebied. Hier vind je tal van waterwegen. Deze groene moerassen bieden een origineel en uniek landschap. De ontelbare greppels en kanalen met kleine essen en rijen populieren, vormen hier een mangrove van dichtgegroeid bos. Je kunt dit landschap bewonderen vanuit lichte boten met platte bodem die met een de stok of schop worden voortbewogen. Een unieke ervaring waar je stil van wordt.

Lees meer over Pays-de-la-Loire

Naar accommodaties