3.8 sterren

Camping Bois Soleil

FrankrijkPoitou-CharentesCharente-MaritimeSaint-Georges-de-Didonne  (sitecode 50219)

Camping Bois Soleil

FrankrijkPoitou-CharentesCharente-MaritimeSaint-Georges-de-Didonne
4.5 sterren
ErkendCKE

De camping ligt in een pijnbomenbos. Een openbare weg verdeelt het geaccidenteerde terrein met veel struiken en bomen in drieën. De door heggen afgebakende toeristische kampeerplaatsen liggen verspreid over twee terreinen, waarvan er één grenst aan het strand. Sommige plaatsen zijn minder goed bereikbaar met grote caravans. Sportfaciliteiten liggen aan de overkant van een drukke weg wat bereikbaar is via een tunneltje. Een zandpad leidt je vanaf de camping rechtstreeks op het brede zandstrand.

Sterrencamping Bois Soleil is een grote camping in de Charente-Maritime; de Franse oesterregio. Ingeklemd tussen strand en bos, vindt een ieder hier een staanplaats naar z’n gading.

Met 434 staanplaatsen is camping Bois Soleil behoorlijk omvangrijk. Om het kampeerterrein overzichtelijk te houden is het ingedeeld in 6 parken. Zo voorziet ‘Parc la Mer’ in rustige, zonnige staanplaatsen aan de rand van het strand en bevindt ‘Parc la Forêt’ zich midden in het (pijnboom)bos en dus verder van het strand. Voor ieder wat wils dus. Een openbare weg verdeeld het geaccidenteerde terrein met veel struiken en bomen in drieën. Daarbij zijn sommige plaatsen minder goed bereikbaar met grote caravans.

Verkoeling en ontspanning
Met het strand voor de campingdeuren, is het de nodige verkoeling nooit ver weg. Of je springt gewoon in het 200 vierkante meter grote zwembad voorzien van peuterbad en jacuzzi. Wie echt eens lekker wil relaxen, boekt een middagje hamman waarbij een stoombad van 40 graden Celsius de spieren ontspant. Elk restje stress verdwijnt vervolgens als sneeuw voor de zon dankzij een massage. Voor de actieve vakantievierder beschikt de camping over een tennisbaan en volley- en basketbalveld. De kinderen vermaken zich onder meer op de trampoline of in het opblaaskasteel. En in het hoogseizoen kun je zelfs op een pony rijden en leren boogschieten.

Eten aan zee
Mooi gelegen aan het charmante badplaatsje Saint-Georges-de-Didonne, kijkt het bar-restaurant van de camping uit over de zee. Zoals het hoort serveert het dan ook vis en schaal- en schelpdieren, naast pizza’s, patat en ijs. De fervente thuiskok vindt de meeste boodschappen in het campingwinkeltje, of in de supermarkt 3 kilometer verderop.

Omgeving

Alles over de oester
De badplaats waar de camping ligt, Saint-Georges-de-Didonne, ligt aan ‘Côte de beauté’ in de Charente-Maritime. De regio staat bekend om haar vele zonuren en om de fijne zandstranden die overlopen in pijnboombossen. Bovenal is dit de oesterstreek van Frankrijk. Zo is Marennes een ware oesterhoofdstad te noemen en in de omgeving van de camping zijn diverse oesterkwekerijen te bezichtigen. Alles over deze culinaire delicatesse komt je te weten in in het oestermuseum van Cité de l’Huître. Hun exposities nemen je mee de geschiedenis in en laten zien wat het beroep van oesterkweker precies inhoudt.

Eilandhoppen
Met name île d'Oléron, île d'Aix en île de Ré zijn prachtige eilandjes in de buurt. Het best ontdek je ze viade ferry-boten van ‘Les Croisières Inter-îles’. Dan kom je ook langs Fort Boyard. Dit ovaalvormig fort, uit de gelijknamige televisieshow, is liefst 68 meter lang. La Rochelle met haar oude haven mag eveneens niet onbreken in een tocht langs de prachtige ‘Côte de beauté’. Vanuit het nabijgelegen Royan maak je een mooie boottocht naar de vuurtoren van Cordouan. De eeuwenoude vuurtoren ligt op zee en wordt door velen als mooiste van heel Frankrijk bestempeld. En dat zegt wat. Wie haar 311 treden trotseert, krijgt als beloning een onvergetelijk uitzicht op 68 meter hoogte.
Dierentuin
‘Zoo de la Palmyre’ is met 700.000 bezoekers per jaar een van de populairste attracties in de regio. De dierentuin is dan ook prachtig gelegen: midden in een18 hectare groot pijnbomenbos. Er wonen ruim 1.600 zoogdieren, vogels en reptielen in meer dan 115 soorten. Het nieuwe apenverblijf is een grote trots.

Lees meer over Poitou-Charentes

Naar accommodaties