3 sterren

Camping Les Blimouses

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarCallas  (sitecode 64235)

Camping Les Blimouses

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarCallas
3 sterren
CharmeErkendCKE

De staanplaatsen bevinden zich op terrassen tegen een helling, onder hoge bomen. De plaatsen zijn gescheiden door een natuurlijke afbakening en verschillen in grootte. Op het terrein staan ook stacaravans en chalets. Via de receptie is fiets- en autohuur mogelijk. Bij het mooi vormgegeven zwembad is voldoende ruimte voor ligstoelen met parasols. De camping ligt centraal tussen de kust, de Gorges du Verdon en skioorden.

In Callas, hoog gelegen in de streek van Draguignan, ligt camping Les Blimouses. Hier tussen de olijfbomen en wijngaarden is het genieten van het fijne zwembad, de stranden van Fréjus en Saint-Agulf en wildwateravonturen. De campingplaatsen liggen rondom een oude schaapskooi, waar de camping zijn naam aan dankt.

Heerlijk luxe kamperen in zo’n mobilhome of houten chalet. Met eigen kampeermiddel heb je keuze uit 60 toeristische staanplaatsen. De staanplaatsen liggen onder hoge bomen op gras of bosgrond, tegen de helling op terrassen. Ze verschillen van grootte en zijn natuurlijk van elkaar gescheiden.

Zwemmen en relaxen bij het zwembad

Hier in het Zuid-Franse klimaat kun je best een zwembad gebruiken. En dat komt goed uit, want terwijl de kinderen van de glijbanen roetsjen en de kleinsten in het kikkerbadje spelen, ontspannen ouders zich in de balneoruimte (watermassage). Óf op het terras bij het zwembad, onder een rieten parasol.

Duiken, zumba en avondzwemmen

In het hoogseizoen zijn er duiklessen en zumbalessen, en eens per week kun je ’s avonds het zwembad in. Ook mogelijk: tafeltennissen, volleyballen of ga voor een potje pétanque. Er is een snackbar, afhaalmaaltijden en eetgelegenheid op 3 kilometer.

Strand, Gorges du Verdon en wilwatervaren

De camping ligt centraal tussen de kust, de Gorges du Verdon en de skioorden. Ontdek de stranden van Fréjus (33 kilometer) en Saint-Aygulf (35 kilometer). Of waag je aan een wildwateravontuur hier in de Var, en ontdek al wandelend de vele wijndomeinen in de omgeving.

Omgeving

Kabbelende rivieren en prachtige kastelen bij camping Les Blimouses

Ontdek de veelzijdige natuur bij camping Les Blimouses tijdens een wandeling door het Forêt Domaniale de la Colle du Rouet. Struin ook eens langs de oevers van Lac du Méaulx of kijk je ogen uit bij de Gorges de Pennafort. Ook de rivier de Nartuby is een ideaal decor voor een wandeltocht.

Duik in de cultuur rondom camping Les Blimouses en breng een bezoek aan Château Font du Broc. Ook het Musée des Machines à Écrire ligt in de buurt van de camping, net als het Musée des Arts et Traditions Populaires.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Naar accommodaties