3.4 sterren

Camping International du Lac Bleu

FrankrijkRhône-AlpenHaute-SavoieDoussard  (sitecode 49998)

Camping International du Lac Bleu

FrankrijkRhône-AlpenHaute-SavoieDoussard
4.5 sterren
Erkend

Deze verzorgde camping heeft over de gehele breedte een eigen strand aan het meer van Annecy. De staanplaatsen zijn van elkaar gescheiden door kleine heggen en liggen onder hoge bomen. Veel plaatsen hebben een schitterend uitzicht op het meer. De zwembaden hebben onder meer een whirlpool en een bad met stroomversnelling. Er is een kleine supermarkt op 150 m. Over de hele breedte van de camping is een kiezelstrand met gras en een pier voor zwemmers.

Genieten van de Franse natuur en cultuur doe je tijdens een verblijf op camping Le Lac Bleu. Het ligt pal aan het meer van Annecy, midden tussen de glooiende Alpen, en heeft alle benodigde voorzieningen. Dit is een ruime familiecamping waar het hele gezin heerlijk vakantie viert.

Kamperen bij camping Le Lac Bleu

Camping Le Lac Bleu is ruim opgezet met in totaal 242 plaatsen, waarvan 167 afgebakende en beschutte, deels direct aan het meer liggende, toeristische staanplaatsen voor caravans, campers, tenten of vouwwagens. Daarnaast telt de camping 75 huuraccommodaties: een aantal volledig verzorgde stacaravans die ruimte bieden voor vier of zes personen, en een aantal villa's met plaats voor maximaal vijf personen.

Watersporten op het meer van Annecy en genieten in het zwemparadijs

Le Lac Bleu ligt direct aan het meer van Annecy en is dus ideaal voor actieve gezinnen die graag kanoën, surfen, zeilen, peddelsurfen of waterfietsen. Jonge of oudere waterratten komen ook zeker aan hun trekken, want de camping heeft een spectaculair zwemparadijs met gave stroomversnellingen en kletterende watervallen. Volwassenen komen tot rust in het bubbelbad met spa en de allerkleinsten spartelen rond in het verwarmde poedelbad.

Ander vermaak op de camping

Camping du Lac Bleu biedt in het hoogseizoen veel soorten vermaak voor het hele gezin. Het Nederlands sprekende animatieteam organiseert knutselactiviteiten, sporttoernooien, speurtochten en disco's, plus avondentertainment zoals karaoke. Verder is er op de camping een buitenspeeltuin met springkasteel waar kinderen hun energie kwijt kunnen en een sportterrein waar voetbal, volleybal en basketbal wordt gespeeld. Voor de regenachtige dagen is er zelfs een heuse gameroom. Natuurliefhebbers ontdekken de schitterende omgeving wandelend of per fiets en wagen zich op de camping aan een potje jeu de boule.

Omgeving

Hoewel er van alles te doen is op camping Le Lac Bleu, is het vooral de omgeving die dit stukje Zuidoost-Frankrijk zo aantrekkelijk maakt. Behalve de uitlopers van de Alpen en het meer van Annecy is ook het gelijknamige plaatsje populair.

Op en rond het meer

Het meer van Annecy biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes vanaf camping Le Lac Bleu. Je kunt onder andere kanoën, raften en een boottocht maken. Rond het water staan de kastelen van Menthon-Saint-Bernard en Annecy, alsmede een klokken- en een kostuummuseum. Nabij de zuidoever van het meer ligt de 1150 meter hoge Col de la Forclaz. Vanaf de hellingen heb je een geweldig uitzicht op het water. De berg wordt tevens gebruikt voor paragliding. Je landt bij het dorp Doussard.

Annecy

Op de noordoever van het meer ligt het stadje Annecy. Men noemt het ook wel de ‘Parel van de Alpen’ of het ‘Venetië van de Alpen’. De grote trekpleister is het voormalige paleis en gevangeniscomplex Palais de l’Isle, gelegen op een eiland in de rivier de Thiou. Het dient tegenwoordig als museum. In Annecy kan je verder de vijftiende-eeuwse Saint-Mauricekerk en de recenter gebouwde Saint-Pierrekathedraal bezoeken. Even bijkomen doe je in het park Jardin de l’Europe. Of op een van de terrasjes in de Rue Saint-Claire.

Wandelen in natuurreservaten

Ten zuiden van het meer van Annecy ligt het moerasgebied Bout du Lac. Hier zie je talloze vogelsoorten en ook bijzondere flora. Door het natuurreservaat loopt een educatief en goed begaanbaar wandelpad van anderhalve kilometer. Richting camping Le Lac Bleu vind je ongeveer halverwege de oostoever het natuurpark rond het berggebied Roc de Chère. Door de hoogteverschillen zijn de wandelroutes hier soms wat uitdagender. Kliffen, bossen, drassige valleien en een mooi panorama over het meer kenmerken dit natuurreservaat.

Lees meer over Rhône-Alpen

Naar accommodaties