ANWB Kampeerkaart CKE

Volop kampeergemak in je binnenzak

Wat is het?

De ANWB Kampeerkaart CKE is de meest complete en voordeligste kampeerkaart van Europa. Met deze kampeerkaart krijg je in elk seizoen, korting op staanplaatsen én huuraccommodaties bij ruim 2.400 campings in heel Europa. Ook in het hoogseizoen!

Voorbeeld ANWB Kampeerkaart CKE

De kaart geldt ook als vervangend legitimatiebewijs op de camping en de inbegrepen WA-verzekering biedt dekking bij schade, veroorzaakt op de camping of in de huuraccommodatie, voor jouw complete reisgezelschap (max. 6 personen).

Vraag aan en profiteer van alle voordelen van de ANWB Kampeerkaart CKE!

Mijn ANWB Kampeerkaart CKE aanvragen

De voordelen uitgelegd:

  1. Korting bij campings
  2. Vervangend legitimatiebewijs op de camping
  3. Gratis WA-verzekering

Korting op campings

Met jouw ANWB Kampeerkaart CKE kun je rekenen op aantrekkelijke tarieven per nacht, kortingspercentage of speciale aanbiedingen:

  • Vast laag tarief in voor- en naseizoen

Met z’n tweetjes kampeer je in het laagseizoen al vanaf € 10,- per nacht. Het all-in tarief is per nacht voor 2 volwassenen, standaard staanplaats inclusief kampeermiddel, elektriciteit (minstens 5kWh), eenmaal douchen per persoon, 1 hond wanneer huisdieren zijn toegestaan en incl. BTW. Het tarief is exclusief eventuele reserveringskosten, toeristenbelasting en andere overheidsheffingen. Overnachten met meer dan 2 personen is mogelijk tegen een (eventuele) bijbetaling.

  • Percentage korting in het hoogseizoen

Ook gezinnen die in de schoolvakantie kamperen genieten optimaal van de voordelen van de ANWB Kampeerkaart CKE. Een camping kan ook een korting voor de kampeerder hanteren op staanplaatsen in het hoogseizoen: minimaal 5% korting op het tarief per nacht voor 2 volwassenen, standaard staanplaats en/of kampeermiddel, elektriciteit (minimaal 5 kWh), eenmaal douchen per persoon, 1 hond wanneer huisdieren zijn toegestaan en incl. BTW. Exclusief eventuele reserveringskosten, toeristenbelasting en andere overheidsheffingen.

  • Met korting een bungalowtent, stacaravan of chalet huren

Heel aantrekkelijk voor campinggasten die het comfort van een kant-en-klaar onderkomen verkiezen. Een camping kan een korting geven op huuraccommodaties , zoals een ingerichte bungalowtent, chalet of stacaravan. Bijvoorbeeld 15% korting over de huurprijs van een accommodatie bij een verblijf van minimaal 2 nachten.

  • Speciale aanbiedingen

Campings kunnen speciale aanbiedingen doen voor staanplaatsen en/ of huuraccommodaties. Speciale aanbiedingen kunnen zijn: 7 =6, 14= 12, 10% korting bij een verblijf van een week etc.

Goed om te weten

  • Je kunt alleen van de CKE-voordelen gebruikmaken als je in het bezit bent van een geldige ANWB Kampeerkaart CKE. Geef bij de boeking aan dat je de ANWB Kampeerkaart CKE wilt aanvragen of deze al in je bezit hebt en toon de kaart bij het inchecken.
  • CKE-voordelen zijn aan ons verstrekt door de campings zelf. Ze gelden in principe voor (een gedeelte van) de standaard staanplaatsen en zijn niet altijd van toepassing op alle (typen) plaatsen en huuraccommodaties.
  • Als een camping meerdere aanbiedingen heeft, is slechts één aanbieding tegelijk geldig. Informeer hiernaar bij de camping. Een standaard kampeerplaats en/of kampeermiddel kan bestaat uit: auto + tent, auto + vouwwagen, auto + caravan+ voortent of camper + luifel.

Vervangend legitimatiebewijs op de camping

De ANWB Kampeerkaart CKE is een vervangend legitimatiebewijs op campings die deel uitmaken van het Camping Key Europe netwerk. Inchecken gaat makkelijk en snel, want op de kampeerkaart staan al jouw gegevens. En misschien wel het belangrijkste voordeel: het paspoort kan je op zak houden. In een aantal landen ben je wel verplicht om je paspoort te tonen, maar het document hoef je niet meer af te geven bij de receptie. Er zijn landen (zoals Kroatië, Spanje en Italië) die de wettelijke verplichting hebben om het paspoort in te nemen, een kampeerkaart kan dan niet als vervanging dienen.

Gratis WA-verzekering

De ANWB Kampeerkaart CKE biedt kaarthouders een extra service in de vorm van een gratis WA-verzekering voor (letsel) schade aan derden. De dekking geldt voor maximaal 6 personen gedurende het verblijf op de camping, ook in een huuraccommodatie op de camping. Zie hier de voorwaarden.

Veelgestelde vragen over CKE-voordeel op anwbcamping.nl

Ik wil online reserveren maar ik heb mijn CKE-kaart nog niet binnen. Wat nu?

Zet bij je reservering erbij dat je CKE-kaart is aangevraagd. Stuur tevens een mail naar cke@anwb.nl onder vermelding reservering met nieuwe CKE-kaart. Zet ook je naam, adres en je ANWB-lidmaatschapsnummer (indien lid) er bij. Je ontvangt van ons je CKE-lidmaatschapsnummer, zodat je direct kunt profiteren van de CKE-korting.

Waar kan ik terugvinden welke periode een camping een bepaalde korting accepteert?

Op anwbcamping.nl/cke vind je alle deelnemende CKE-campings terug. Bij iedere CKE-camping staan de acceptatiedata en bijbehorende tarieven en kortingen aangegeven. Je kunt ook in het uitgebreide menu aan de linkerkant van de resultatenpagina, het filter “ANWB Kampeerkaart CKE” aanvinken om alleen nog CKE-voordeelcampings in je zoekresultaten te krijgen.

Indien de camping 3 sterren of meer heeft, kun je deze informatie terugvinden in de ANWB-gids Erkende Campings.

Hoe kan ik gebruik maken van de CKE-korting op campings die ik niet via anwbcamping.nl kan boeken?

Meld altijd bij de reservering (mondeling of schriftelijk) dat je in het bezit bent van de ANWB Kampeerkaart CKE. Vraag bij het boeken of je recht hebt op korting en verifieer het tarief bij het inchecken op de camping, om vervelende verrassingen bij vertrek te voorkomen.

Waar vind ik alle campings die mijn ANWB Kampeerkaart CKE accepteren?

Online op anwbcamping.nl/cke vind je altijd het meest actuele totaaloverzicht van CKE-campings. Het CKE-voordeel is bij elke deelnemende camping op diens overzichtspagina terug te vinden. Overigens wordt op duizenden campings in Europa de ANWB Kampeerkaart CKE ook geaccepteerd als vervangend legitimatiebewijs.

Op de landkaart die is bijgesloten bij de ANWB-gids Erkende Campings , vind je ook alle CKE-campings.

Geldt het CKE-tarief op alle soorten kampeerplaatsen?

CKE-kortingstarieven en andere aanbiedingen zijn aan ons verstrekt door de campings zelf. Ze gelden in principe voor standaard kampeerplaatsen en zijn niet altijd van toepassing op alle (type) plaatsen en huuraccommodaties. Wil je zeker zijn of het kortingstarief geldt op de kampeerplaats van jouw keuze? Vraag dit altijd na bij het inchecken.