Vakantiehuizen in de Dolomieten

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in de Dolomieten

Wissen
2 personen
8 campings gevonden
<
1
>

Beleef een actieve vakantie vanuit een vakantiehuis in de Dolomieten

Voor wie al onrustig wordt van het idee om uren achtereen op een strandbed te moeten liggen en liever in beweging is, is een vakantiehuis in de Dolomieten een uitstekende bestemming. Niet alleen omdat er in de buurt van deze bergketen in het noorden van Italië geen strand te bekennen is, maar eerder omdat je zoveel mogelijk van de indrukwekkende Dolomieten wilt zien. De Dolomieten maken onderdeel uit van de Zuidelijke Alpen en strekken zich uit over de regio's Veneto, Zuid-Tirol en Trentino.

Ski's of wandelschoenen?

De lichtgekleurde, grillige rotsformaties liggen klaar om te verkennen vanuit je vakantiehuis in de Dolomieten. Het is hier goed wandelen, bijvoorbeeld in het natuurpark Puez-Geisler, en in de wintermaanden worden op diverse plaatsen de lange latten ondergebonden. De Val Gardena (Duits: Gröden) is een van de populaire skigebieden in Zuid-Tirol. Bergbeklimmen behoort eveneens tot de mogelijkheden, net zoals fietsen en mountainbiken.

Spreek jij al een woordje Ladinisch?

Aangezien een deel van de Dolomieten vroeger bij Oostenrijk hoorde, wordt er her en der nog steeds Duits gesproken. De rest van de bevolking spreekt Italiaans en/of Ladinisch, een taal die afstamt van het Vulgair Latijn en alleen in deze streek wordt gesproken. Ook de keuken van dit gebied kent Duitse invloeden. Je eet hier wat zwaardere Italiaanse kost, waar vaak ingrediënten als kaas, kool en polenta in verwerkt worden.