Camping Marecchia

ItaliëEmilia-RomagnaRiminiPonte Messa di Pennabilli  (sitecode 74744)

Camping Marecchia

ItaliëEmilia-RomagnaRiminiPonte Messa di Pennabilli
KleinCharmeCKE

Parkachtig aangelegd terrein dat het eco-label mag voeren. Voor tenten is een apart veld, zonder overburen. Vanaf de plaatsen voor caravans is uitzicht op de kunstmatig besproeide grasmat met bloembedden en struiken. Kunstwerken geven de camping een bijzondere aanblik. Het zwembad is voorzien van een 3 m hoge duiktoren met diverse duikplanken. In de rivier kun je spelen en pootjebaden.

Camping Marecchia is een kleinschalige en verzorgde charmecamping waar rust, ruimte en natuur voorop staan. Vooral families komen graag naar deze fraai aangelegde camping in de vallei van de rivier Marecchia in Ponte Messa.

Gezegend met een sprookjesachtige omgeving, verwend met zonnestralen en rijk aan middeleeuwse stadjes is deze camping een fijne bestemming voor een gevarieerde vakantie. Ook voor fijnproevers is er goed nieuws: de regio staat bekend om zijn goede keuken en daar draagt het restaurant op de camping zeker aan bij.

Ecologisch en natuurlijk kampeerterrein
De idyllische camping is op natuurlijke wijze aangelegd en beloond met het ecolabel. Het groene en autovrije kampeerterrein telt zo’n 30 staanplaatsen en is keurig onderhouden. Met veel bomen, bloembedden, struiken en een grasveld als een biljartlaken lijkt de camping op een park. Ook de verschillende kunstwerken op het terrein en het naastgelegen, kabbelende riviertje zorgen voor een rustige sfeer. Voor tenten is een apart veld, zonder overburen.

Prima sanitair
De schaduwrijke staanplaatsen zijn geschikt voor ieder type tent, caravan of camper en voorzien van wifi en een eigen stroomaansluiting. Als gast heb je vrij toegang tot de goede sanitaire voorzieningen, die ook geschikt zijn voor mindervaliden. Daarnaast is er een loosplaats voor afvalwater en het chemisch toilet, een (af)wasplaats en een wasmachine en droger.

Eyecatcher
Eyecatcher van de camping is het ruime zwembad met duiktoren en jacuzzi. Voor de allerkleinsten is er een pierenbadje. Op het naastgelegen terras of de ligweide kun je lekker zonnen. In het weekend is het vaak drukker, omdat dan veel lokale bewoners komen. Verder vind je hier een speel- en sportterrein.

Restaurant
Honger? Restaurant en zwembadbar Il Freschito biedt betaalbare maaltijden aan met producten uit de directe omgeving. Trots van de keuken is de verse handgemaakte pasta en het op hout gegrilde vlees.

Omgeving

Mountainbiken, wandelen en vissen in de buurt van Camping Marecchia

Voor mountainbikers van alle niveau's liggen er prachtige paden in de omgeving van Camping Marecchia. Door de hoogteverschillen en uitgestrekte bossen is de Valmarecchia een beroemde streek waar fietsliefhebbers vanuit heel Italië naartoe komen. Waag je bijvoorbeeld aan de zware paden van Monte Pincio.

Het natuurreservaat Sasso Simone is een prachtige plek voor lange wandeltochten. Er zijn genummerde paden voor alle wandelniveau's, zodat je hier ook met de kinderen leuk kunt wandelen. Vissen kan direct vanaf de camping in de rivier de Marecchia.

Lees meer over Emilia-Romagna