Campings in Italië

2 personen
657 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Italië is een zeer geliefde bestemming bij kampeerliefhebbers. Het is een echt kampeerland; campings in Italië zijn van hoog niveau. Ook de locaties zijn niet te versmaden, denk bijvoorbeeld aan kamperen aan een van de beroemde Italiaanse meren, zoals het Gardameer of Lago Maggiore. Een camping in Italië is de perfecte uitvalsbasis voor een prachtige vakantie in het land van de Romeinen en de Renaissance.

Vakantie in Italië

Het eerste waar je bij Italië aan denkt, is historie. Die is er in overvloed. Natuurlijk uit de tijd van de Romeinen, die grootse beschaving die zoveel prachtige bouw- en kunstwerken heeft achtergelaten. Maar ook uit de Renaissance, toen kunst, cultuur en wetenschap ongekende hoogten bereikten. De invloed van deze roemruchte geschiedenis is overal te vinden, waar in Italië je camping ook ligt.

Gastronomie

Alsof deze overvloed aan cultuur en historie nog niet genoeg was, staat Italië ook nog bekend om zijn voortreffelijke keuken. Italiaans eten gaat om met hoogwaardige, simpele ingrediënten een perfect resultaat bereiken. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk pizza, die in niets te vergelijken is met wat je in Nederland uit het diepvriesvak trekt. Maar een camping in Italië biedt ook de perfecte kans om andere culinaire avonturen aan te gaan, denk bijvoorbeeld aan smeuïge pasta, beetgare risotto, rijke lasagne of verse vis. En laten we het drinken niet vergeten. Op de camping in Italië drink je natuurlijk een goed glas Chianti, of een perfect gezette cappuccino.

Natuur

Voor natuurliefhebbers is Italië een paradijs. Het prachtige heuvellandschap van Toscane en Umbrië, de woeste bergen in het Noorden of de zinderende zuidelijke kust, onze campings in Italië bieden het allemaal.

De Italiaanse meren

Een van de beste manieren om vakantie te vieren in Italië, is kamperen aan een van de Noord-Italiaanse meren. De belangrijkste hiervan zijn het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer.

Camping Italië: Gardameer

Het Gardameer is al jaren een topbestemming in Italië. Daar zijn goede redenen voor. Op een camping in Italië aan het Gardameer geniet je van een mild klimaat en prachtige natuur. In het zuiden zijn de meeste campings en fraaie Middeleeuwse dorpjes te vinden. Op het meer zelf zijn fascinerende eilandjes te verkennen. In het Noorden is het meer omringd door machtige bergen.

Camping Italië: Lago Maggiore

Het Lago Maggiore, aan de Zwitserse grens, is al sinds de 19e eeuw een populaire vakantiebestemming. Toen streek de Europese adel er neer. Tegenwoordig kan iedereen op een camping aan het Lago Maggiore van een royale vakantie genieten.

Camping Italië: Comomeer

In de buurt van het Lago Maggiore vind je het Comomeer. Dit is een van de mooiste meren ter wereld. De grillige bergen en woeste natuur is adembenemend. Maar ook cultuurliefhebbers komen op een camping aan het Comomeer aan hun trekken. De omgeving biedt namelijk veel historische villa’s, paleizen en dorpjes.