Campings in Cinque Terre

2 personen
16 campings gevonden
<
1
>

Kamperen in de buurt van Werelderfgoed? Boek een camping in Cinque Terre!

Kleurrijke huizen die uit de rotsen lijken te verrijzen, azuurblauw water en dobberende vissersbootjes in sfeervolle havens. Iedereen die weleens een foto van Cinque Terre heeft gezien, weet precies over welk gebied het gaat als je deze omschrijving geeft. Een camping in Cinque Terre is de perfecte uitvalsbasis om dit bijzondere nationaal park, gelegen tussen La Spezia en Genua, te verkennen.

Vijf authentieke dorpen in Ligurië

Maak kennis met Parco Nazionale delle Cinque Terre: een kuststrook van zo’n 15 kilometer lang, waarlangs vijf (cinque) dorpen liggen. De felgekleurde huizen langs de rotsachtige maar groene kust geven dit gebied een schilderachtig aanzien. Monterosso al Mare, Corniglia, Vernazza, Riomaggiore en Manarola - het dorp dat je het meest op afbeeldingen van Cinque Terre ziet - zijn met elkaar verbonden door middel van wandelpaden. Neem hiervoor je wandelschoenen mee, want slippers zijn verboden! Er rijdt ook een trein tussen de vijf plaatsen en je kunt de Cinque Terre zelfs per boot verkennen. Met de auto naar het nationale park gaan, is af te raden, want er is nauwelijks parkeergelegenheid en de straten zijn smal. De trein is een betere optie en sommige campings bieden een shuttledienst naar het dichtstbijzijnde station aan.

Combineer strand en cultuur in één vakantie

De campings in Cinque Terre hebben vrijwel allemaal een gunstige ligging ten opzichte van het strand. En mocht je geen fan zijn van zand in je badkleding, dan kun je altijd nog een verfrissende duik nemen in het zwembad op de camping. Wissel de dagen aan het strand of zwembad af met een bezoek aan een of meerdere van de dorpen van de Cinque Terre. Sinds 1997 prijkt Cinque Terre op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ieder dorp biedt weer nieuwe verrassingen. Ook een uitstapje naar de mooie havenplaats Portofino of het levendige Genua behoort tot de mogelijkheden vanaf een camping bij Cinque Terre.

Op zoek naar een rustige camping of juist wat vertier?

Geen camping in Cinque Terre is dezelfde. Het aanbod loopt uiteen van kleine campings met minder dan zestig standplaatsen tot grote campings met zo’n vierhonderd plekken. Sommige campings zijn ideaal voor een actieve strandvakantie met het hele gezin, terwijl andere voldoen aan de wensen van rustzoekers met een voorliefde voor zon, zee en stilte. Voor ieder wat wils dus!