Camping Toscane

2 personen
88 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Het ultieme vakantiegevoel op een prachtige camping in Toscane

Onderweg naar de camping in Toscane, langs het glooiende landschap met olijfbomen en lange rijen cipressen, krijg je al het ultieme vakantiegevoel. Toscane biedt alle ingrediënten voor een veelzijdige vakantie: een stralende zon, schitterende natuur, rijke cultuur en de smakelijke Italiaanse keuken. De campings bevinden zich in de streek met hét kunstcentrum van Italië, Florence. Niet alleen Michelangelo, maar ook Leonardo da Vinci kwam hier vandaan. Ook andere steden als Pisa, Siena, Lucca, Arezzo en San Gimignano liggen dichtbij. Zelfs van de Etrusken en de Romeinen zijn spannende overblijfselen in Toscane aanwezig.

De oogverblindende natuur van Toscane

Naast de schitterende kustlijn is vooral het achterland wat Toscane enorm geliefd maakt bij toeristen. Het veelzijdige Toscaanse landschap omvat glooiende heuvels met wijnranken, grote, knalgele zonnebloemvelden, akkers met geurige lavendel, olijfbomen, wijngaarden, lange rijen cipressen en goudgele graslanden. Het natuurschoon nodigt uit tot een lange wandel- of fietstocht over de kronkelende wegen. Tijdens een wandeling kun je oog in oog komen te staan met reigers, vossen, herten of stekelvarkens. Of je nu rustig de omgeving ontdekt met een wandeltocht of kiest voor een spannende bergbeklimming, de Toscaanse natuur is oogverblindend mooi.

De rijke cultuur en historie van de Toscaanse steden

Toscane staat bekend om zijn schitterende historische steden vol kunstschatten. Tijdens een verblijf op een camping in Toscane is een bezoek aan een van deze steden een must. Florence, bijvoorbeeld, is een waar openluchtmuseum. De stad is bezaaid met eeuwenoude kerken, prachtige paleizen en imposante musea. Andere steden in de buurt zijn het fraaie Pisa met de wereldberoemde scheve toren en het pittoreske Siena met de spannende paardenraces op het plein.

Een avontuurlijke boottocht naar Elba

Maak tijdens een tocht langs de gouden zandstranden en de fraaie kustlijn een boottocht naar het prachtige eiland Elba. Dit bijzondere, van oorsprong vulkanische eiland behoort tot Toscane. Elba ligt op slechts tien kilometer afstand van de Toscaane kust en heeft een aantal schitterende stranden aan het azuurblauwe water. Het eiland is met name zeer geliefd bij duikers.

Eropuit met het hele gezin

Vanaf de camping in Toscane liggen de uitstapjes met het hele gezin zeer dichtbij. Bezoek voor uren waterpret het reusachtige waterpark Acqua Village in Cecina Mare. De allerkleinsten vermaken zich uitstekend in het Pinocchio Park bij het plaatsje Pistoia. In Pisa beleven de kinderen een fantastische tijd in het Parco Preistorico en in Florence bevindt zich een prachtige speeltuin.

Pittoreske middeleeuwse dorpjes in Toscane

Gedurende de prachtige tochten in de omgeving van Toscane mag je de dorpjes niet overslaan. Keer bijvoorbeeld terug in de tijd bij een bezoek aan pittoreske middeleeuwse dorpjes als Cortona en Volterra. Deze dorpjes zijn veelal gebouwd op een heuvel, waardoor je geniet van een adembenemend uitzicht over de omgeving. Wandel over de smalle straatjes langs de gekleurde huizen of drink een smakelijke espresso bij een authentiek Italiaans café.

#