Kamperen in de Hohwachter Bucht

5 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in de Hohwachter Bucht

Alle 5 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen in de Hohwachter Bucht

Campingplatz Blank-Eck
Favorieten
Campingplatz Blank-Eck

Duitsland / Sleeswijk-Holstein

4.1Erg goed(34Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanRestaurant

Staanplaatsen (95)

Huuraccommodaties (10)

Feiten over camping

Aantal campings5
Beoordelingen van campings88
Gemiddelde beoordeling3.0

Kamperen aan de Noordzee

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Campingplatz Blank-Eck
Campingplatz Blank-Eck

De landschappelijk aantrekkelijke Hohwachter Bucht beschikt over prachtige, lange Oostzeestranden en is daarom ideaal voor iedereen die zin heeft in zorgeloos kamperen direct aan zee. Stap direct na het ontwaken op uw surfplank of maak een zeiltocht - ook kamperen voor watersporters is in deze regio bijzonder populair.

Bijzonderheden van de camping in de Hohwachter Bucht

De schilderachtige Hohwachter Bucht in Sleeswijk-Holstein ligt idyllisch aan de Oostzee tussen Kiel en Fehmarn. De meeste campings in Hohwachter Bucht liggen dicht bij zee of op slechts enkele kilometers afstand. Kamperen op deze mooie plek is heerlijk geschikt voor iedereen die een ontspannen strandvakantie wil doorbrengen. De karakteristieke en toeristisch goed ontwikkelde regio is vooral in de zomermaanden populair. Verschillende stukken strand in de baai, waarvan sommige beschut zijn, nodigen jong en oud uit om te zwemmen en er zijn ook watersportaanbieders ter plaatse. Kamperen in Hohwachter Bucht is geschikt voor zowel gezinnen als stellen of alleenstaanden, voor zowel zonaanbidders als actieve vakantiegangers.

Aankomst

Hohwachter Bucht is perfect bereikbaar met de auto of camper via verschillende routes. De snelweg A1 vanuit het zuiden van Duitsland brengt vakantiegangers vrijwel direct naar de baai. Deze biedt verschillende afslagen, bijvoorbeeld bij Oldenburg in Holstein. Vanuit het oosten kunnen automobilisten de A20 of A24 naar de A1 nemen. Wie uit de richting München komt, neemt eerst de A9 en A7 naar Hamburg en stapt dan over op de A1. De gemiddelde afstand tot Hohwachter Bucht is bijvoorbeeld vanuit Keulen ongeveer 570 km, vanuit Berlijn 400 km en vanuit München 920 km.

In het vakantieseizoen moet u in de richting van de Oostzee rekening houden met drukker verkeer, dus het is in ieder geval raadzaam om niet in het weekend te rijden en eventueel in de nacht of vroege ochtenduren te rijden. Leuke stops onderweg zijn bijvoorbeeld de rustplaats Dammer Berger (A1), die een prachtig uitzicht biedt, of het station Lohfeldener Rüssel (A7 bij Kassel), waar fitnessapparatuur beschikbaar is.

Bestemmingen bij de Hohwachter Bucht

Lütjenburg en Hohwacht zijn bijzonder waardevolle bestemmingen voor een uitstapje naar de Hohwachter Bucht.

Het historische stadje Lütjenburg

Het mooie stadje Lütjenburg biedt een aantal winkels, cafés en bezienswaardigheden. Daartoe behoort de Turmhügelburg, een replica van een burchtcomplex. Vooral in de zomermaanden vinden er diverse evenementen voor jong en oud plaats, zoals middeleeuwse festivals en Vikingdagen. Ook een bezoek waard is het IJstijdmuseum, dat op levendige wijze uitlegt hoe Sleeswijk-Holstein er tijdens de ijstijden moet hebben uitgezien. Een bijzonder opvallend gebouw in Lütjenburg is het Färberhaus (ververshuis) uit 1576, het oudste bewaard gebleven gebouw in de stad. Ook het barokke stadhuis uit 1790 met zijn rode bakstenen en mansardedak moet u zeker bekijken als u in Lütjenburg bent.

De betoverende Hohwacht

Het kleine maar charmante en gezinsvriendelijke dorpje Hohwacht geeft zijn naam aan Hohwachter Bucht. Het biedt verschillende restaurants en cafés in de directe omgeving van de zee. Jonge avonturiers verheugen zich op de avonturenspeeltuin Piratenland. Diverse uitgebreide speeltoestellen zorgen ervoor dat kinderen zich kunnen uitleven op slechts een paar stappen van het strand. Vakantiegangers vinden in Hohwacht ook een golfbaan en een midgetgolfbaan. Last but not least staat Hohwacht bekend om zijn fijne witte zandstranden met schoon water die uitnodigen tot zwemmen, maar ook om zijn promenade met het uitkijkplatform "Flounder" dat uitsteekt in de Oostzee.

Activiteiten en excursies

Zwemmen en fietsen behoren tot de populairste activiteiten tijdens een vakantie op Hohwachter Bucht.

Zwemmen en watersporten

Verschillende kilometers lange zandstranden verblijden de vakantiegangers in Hohwachter Bucht. Het zand is fijn en schoon, en het water loopt op veel plaatsen zeer ondiep af. Dit maakt Hohwachter Bucht ideaal voor een kampeervakantie met kinderen. Er zijn ook verschillende hondenstranden (bijvoorbeeld in Sehlendorf en in Hohwacht). In Behrensdorf is er een familiestrand, een hondenstrand en een naaktstrand. Als u geïnteresseerd bent in watersport, kunt u terecht bij de plaatselijke surf- en zeilschool: hier kunt u materiaal huren en de school biedt ook windsurf- en kitesurfcursussen aan.

Fietsen in de schilderachtige Hohwachter Baai

De regio leent zich uitstekend voor fietstochten door het idyllische landschap. Een uitgebreid netwerk van fietspaden maakt het een geweldige bestemming voor fietsers. U kunt het beste uw eigen fiets meenemen op een kampeervakantie in de Hohwachter Bucht of gewoon een fiets huren bij een van de verhuurstations, waar ook elektrische fietsen te huur zijn. Er is een groot aanbod van mooie tochten, bijvoorbeeld rond de rustig gelegen Sehlendorfer Binnensee.

Gastronomie

Een van de culinaire hoogtepunten van deze regio is vis in diverse variaties, die u vaak vers aan zee kunt krijgen. Sandwiches met gebakken vis, garnalen of maties haring zijn een goed tussendoortje. Paling, makreel en zalm staan ook op tafel en worden vaak gegeten in de vorm van soep, stoofpot of viskoekjes. Maar ook buiten de vis zijn er veel lekkernijen: een zoete Franzbrötchen bij het ontbijt of een stevige gebraden everzwijn en Holsteinse aardappelsoep moet u een keer proberen als u op vakantie bent in Hohwachter Bucht. Na de maaltijd drinkt men in gemoedelijk gezelschap een Küstennebel (schnaps met anijs) of Aquavit.

Beste tijd om te reizen

Aan de Noord-Duitse Oostzeekust heerst een gematigd klimaat. Dit betekent dat er noch zeer koude winters noch zeer hete zomers te verwachten zijn. Af en toe valt er regen aan de Oostzeekust, maar vakantiegangers kunnen zich ook verheugen op veel zonnige dagen, want de regio is een van de zonnigste van Duitsland. Kamperen bij Hohwachter Bucht is vooral populair in de warmere zomermaanden. Het kampeerseizoen begint op de meeste campings in Hohwachter Bucht meestal met Pasen en duurt tot de herfstvakantie. Vanaf mei lopen de gemiddelde dagtemperaturen op tot 18 graden Celsius. Het water bereikt temperaturen van ongeveer 16 graden Celsius in juni, en in augustus kan het ook meer dan 20 graden Celsius worden.