Vakantieparken in Luxemburg

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Luxemburg

Wissen
2 personen
3 campings gevonden
<
1
>

Groene natuur en charmante kastelen bij je vakantiepark in Luxemburg

Tijdens een verblijf op je vakantiepark in Luxemburg maak je kennis met het op één na kleinste land van Europa. Met een enorme variatie aan bezienswaardigheden is het onmogelijk dat je je tijdens je reis verveelt. Wandel bijvoorbeeld in de Ardennen tussen de groene bossen waar je langs statige kastelen trekt. Of maak een spectaculaire tocht in de ondergrondse kazematten. Bovendien ligt het land ingeklemd tussen België, Frankrijk en Duitsland, waardoor je hier ook allerlei bezienswaardigheden bezoekt. En dat op nog geen 4 uur rijden van Utrecht.

De rust en ruimte van de Luxemburgse Ardennen

Waar de Ardennen in België voornamelijk bekendstaan om de vele actieve outdooractiviteiten is het in de Luxemburgse Ardennen vooral de rust wat hier de klok slaat. Gedurende een lange wandeling vanaf je vakantiepark in Luxemburg bestaat er een grote kans dat je bijvoorbeeld niemand tegenkomt. Hierdoor geniet je optimaal van de rust en ruimte midden in de groene natuur. Adem de frisse boslucht in en spot de mooiste vogels uit de omgeving. De wandelpaden en mountainbiketracks begeven zich over bosrijke hellingen en glooiende heuvels. Een populaire wandelroute is de Mullerthal Trail vanaf Echternach. Hier trek je langs kabbelende beekjes, schitterende rotsformaties en kletterende watervallen.

Culturele bezienswaardigheden in Luxemburg

Cultuurliefhebbers genieten volop tijdens een vakantie op een vakantiepark in Luxemburg. Bezoek bijvoorbeeld het Kasteel Vianden in de gelijknamige plaats dat volledig in romaans-gotische stijl gebouwd is. Dit bouwwerk, dat van 1530 tot 1820 bij de Oranjes hoorde, wordt ook wel tot het mooiste kasteel van heel Luxemburg gerekend. Bewonder bijvoorbeeld de glas-in-loodramen van de Ridderzaal. Ook de zeventiende-eeuwse Kathedral Notre-Dame in de stad Luxemburg is een aanrader, met zijn schitterend gekleurde glas-in-loodramen.

Bezoek de ondergrondse tunnels van Luxemburg-stad

Een aanrader om te bezoeken vanaf je vakantiepark in Luxemburg zijn de kazematten. Deze ondergrondse vestigingsgordel bevindt zich in het stadscentrum van Luxemburg. Hier wandel je door een doolhof van tunnels van maar liefst 23 kilometer lang. Vroeger dienden deze ondergrondse tunnels als schuilplaats voor het leger, maar tegenwoordig zijn ze open voor publiek. Vanaf het gebouw boven de grond beschik je over een prachtig uitzicht over de Alzette-vallei en het stadsdeel Grund. Na afloop proost je met een Luxemburgs wijntje op een sfeervol terras aan het gezellige Place d'Armes.