Campings in Luxemburg

54 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Luxemburg

Geselecteerde Campings

Camping Kautenbach
Favorieten
Camping Kautenbach

Luxemburg / Wiltz

ANWB Camping LogoInspectie

3.0(1Recensie)

Alle 54 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's

Campings in Luxemburg

Camping Kaul
Favorieten
Camping Kaul

Luxemburg / Wiltz

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(2Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (73)

Huuraccommodaties (28)

Direct boekbaar
Camping Fuussekaul
Favorieten
Direct boekbaar
Camping Vallee de L'Our
Favorieten
CKE discount
Alle 54 Campings
Alle 54 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings54
Beoordelingen van campings765
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Camping Kautenbach
Een onvergetelijke kampeervakantie op camping Kautenbach Voor een ontspannen vakantie in een bosrijke omgeving ben je bij camping Kautenbach op het juiste adres. Deze gemoedelijke gezinscamping is se… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Kaul
Camping Kaul

Van de hoofdstad tot het platteland - de Luxemburgse bossen, uitgestrekte groene ruimten en tuinen springen in het oog. Drie natuurparken - waaronder een geopark - wachten erop ontdekt te worden in het laatste groothertogdom ter wereld, in het hart van Europa. Natuurliefhebbers en buitenlui kunnen zich tijdens het kamperen in Luxemburg uitleven en het leven van alledag vergeten.

Camping Luxemburg

Op vakantie naar een camping in Luxemburg is nooit een slecht idee. Het groothertogdom Luxemburg wordt omgeven door https://www.anwbcamping.nl/belgie Campings in België, https://www.anwbcamping.nl/duitsland Campings in Duitsland en https://www.anwbcamping.nl/frankrijk Campings in Frankrijk. Vooral de laatste twee landen hebben leven en cultuur van het kleine land beïnvloed. De campings in Luxemburg vormen een ideaal vertrekpunt voor wandelaars, sportfietsers en mountainbikers. Zij komen terecht in een groen, heuvelachtig landschap dat een vervolg is op de Belgische Ardennen. Ook zullen ze volop burchten tegenkomen. Zelfs de ‘kleine’ hoofdstad wordt beschermd door een vestingmantel. De vriendelijke atmosfeer en het internationale karakter maken van de campings in Luxemburg een geschikte bestemming voor een gezinsvakantie.

Soorten campings

Het kleine Groothertogdom verrast met zijn diversiteit: van natuurcamping tot glamping, Luxemburg staat bekend om zijn hoge comfortniveau en zijn verschillende verblijfsvormen.

Natuurcamping

Liefhebbers van de meest originele vorm van kamperen zijn in Luxemburg aan het juiste adres om rust en ontspanning te vinden. Campings midden in de natuur vindt u in de natuurparken Our, Obersauer en Müllerthal, maar ook aan de Moezel, in de Vallei der Zeven Kastelen of in de buurt van Luxemburg-Stad. Het natuurpark Müllerthal is ook een Geopark. Hier staat de fascinerende geologie van de regio centraal.

Glamping

Glamping wordt steeds populairder in Luxemburg. De keuze uit deze vorm van 5-sterren kamperen omvat safaritenten of trekkershutten, chalets en stacaravans in de luxe uitvoering. Hier hoeft u niet na te denken over beddengoed of bestek. De tafel is al gedekt in het eigen restaurant van het kamp. Voor lichamelijke ontspanning wachten de bezoekers luxe faciliteiten zoals zwembaden of wellnessruimtes.

Kamperen met bootverhuur

Op geselecteerde campings die direct aan een rivier grenzen, is kano- en kajakverhuur onderdeel van de service. Het Obersauer stuwmeer leent zich uitstekend voor duiken, varen, zeilen - het perfecte waterplezier. Binnen een straal van minder dan 10 km kunt u kiezen uit verschillende campings.

Routebeschrijving

De snelste manier om Luxemburg vanuit Duitsland te bereiken is via de volgende snelwegen: vanuit het noorden/noordoosten via de A48, A1 en A64 via Koblenz-Trier, vanuit het zuiden/zuidoosten via de A62, A1 en A64 via Kaiserslautern-Trier. De N7, die de loop van de Europese weg E421 volgt, is een driebaans autoweg en loopt van de Belgisch-Luxemburgse grens naar Diekirch. Daar sluit de B7 aan en de A7 leidt uiteindelijk probleemloos naar Luxemburg-stad en het zuiden van Luxemburg. Ongeacht uit welke richting u het Groothertogdom binnenkomt, kunt u voor uw aankomst en vertrek het ochtend- en avondverkeer tijdens de week beter vermijden. 43% van de werknemers in Luxemburg zijn pendelaars uit de buurlanden, dus het verkeer is navenant druk op deze piektijden, vooral op de snelwegen en in de grotere steden. In de zomerweekenden moet u afzien van een tankstop aan de Aire de Berchem. Dan kunnen zelfs de 27 benzinepompen van het grootste tankstation van Europa geen vlotte doorstroming garanderen.

Bestemmingen in Luxemburg

Luxemburg betovert bezoekers met zijn kleine oppervlakte, de Vallei van de Zeven Kastelen in het westen, het sprookjesachtige bosgebied in het oosten en het zuidelijke cultuurlandschap, gekenmerkt door zijn ertsrijke rode aarde. Ook een bezoek aan de hoofdstad mag niet ontbreken in een sightseeingprogramma.

Het Müllerthal - als in een sprookje

Het Müllerthal, ook wel Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd, is een idyllische streek in het noordoosten van Luxemburg. Het omvat de abdijstad Echternach en het dorp Berdorf, dat populair is bij bergbeklimmers. Het Mullerthal wordt gekenmerkt door zandsteenrotsen en wordt doorkruist door de Mullerthal Trail, een wandelroute met een totale lengte van 110 km die in drie lussen door het rots- en beeklandschap loopt. Luxemburgs Zwitserland maakt deel uit van het Duits-Luxemburgse natuurpark en is een aantrekkelijke bestemming voor wandelaars, mountainbikers en klimmers. Middeleeuwse kastelen kunnen worden bezocht in de charmante stadjes Befort en Fels.

Kosmopolitische flair in Luxemburg-stad

De hoofdstad van Luxemburg maakt indruk door het verleden te combineren met het moderne. De voormalige vestingmuren, nu UNESCO-werelderfgoed, verbinden het bruisende stadscentrum op het plateau met de schilderachtige benedenstad. Door de eeuwen heen hebben wisselende bezettingsmachten hun stempel op het stadsbeeld gedrukt. Zo zijn de Spaanse torens uit de 17e eeuw bewaard gebleven als onderdeel van de vesting. Het ondergrondse labyrint van tunnels, de kazematten, die ook in de 17e eeuw werden gebouwd, is vandaag de dag een populaire plek om te bezoeken.

Doelgroepen

Kamperen in Luxemburg is net zo geschikt voor jongere of oudere alleenreizenden en stellen als voor gezinnen met kinderen.

Kamperen met het gezin

Veel gezinsvriendelijke campings bieden een uitgebreid animatieprogramma, terwijl andere de natuur tot hun mooiste avonturenspeelplaats maken. Net als in de Ardennen grenzen veel campings aan een waterpartij die de kinderen kunnen veroveren. Ook in het Mullerthal zijn kanoën en kajakken op de rivier de Sûre of een waterfietsen op het Echternachmeer populair bij het hele gezin.

Vrijetijdssporters

Ongeacht de regio vinden wandelaars en fietsers goed bewegwijzerde routes met verschillende moeilijkheidsgraden in de directe omgeving van de camping. Luxemburg, met zijn uitgestrekte bossen en heuvelachtig terrein in het noorden, is een paradijs voor buitensporters. Klimmers komen aan hun trekken in het Mullerthal, waar ze kunnen klimmen in de vrije natuur en op de rotswanden bij Berdorf.

Cultuurliefhebbers

Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur zijn er geschikte campings in rustige stadjes als Vianden, Befort of Fels. Deze nodigen uit tot het bezoeken van kastelen en burchten. Vrienden van hedendaagse kunst en architectuur komen aan hun trekken in Luxemburg-stad. Het MUDAM, Museum voor Moderne Kunst, en de Philharmonie, omgeven door filigraan stalen zuilen, zijn een lust voor oog en oor tegelijk.

Beste tijd om te reizen

Luxemburg heeft een gematigd, vochtig klimaat met warme zomers. De regenval is gelijkmatig verdeeld over het jaar, met minder aanhoudende regen in de zomermaanden. De noordelijke regio's zijn het hele jaar door iets kouder dan het zuiden. De beste reistijd is de zomer, met af en toe zachte temperaturen van april tot oktober, die sowieso het aangenaamst zijn voor uitgebreide buitensportactiviteiten. In juni, juli en augustus kan het erg heet worden, met temperaturen boven de 30 °C. De regel is echter rond de 25 °C. De regel ligt echter rond de 25 °C. Kampeerders moeten er rekening mee houden dat het temperatuurverschil tussen dag en nacht in de zomer kan oplopen tot 12 °C.