2.5 sterren

Camping Tikvah

NederlandDrentheHooghalen  (sitecode 83249)

Camping Tikvah

NederlandDrentheHooghalen
2.5 sterren
KleinCKE

Het L-vormige terrein van deze camping op christelijke grondslag ligt tussen de bossen, heide en vennen van natuurgebied de Drentse Hooglanden. De deels vierkante, deels ovale veldjes zijn afgescheiden door jonge aanplant. De plaatsen zijn overwegend zeer ruim. Voor trekkers zijn er in het recreatiegebouw bedden beschikbaar. Rond de camping lopen wandelroutes. Er is een schapenwei en een moestuin. Het herinneringscentrum van voormalig kamp Westerbork ligt op 700 m afstand.

Gezellig kamperen met het gezin bij Camping Tikvah

Midden tussen bossen, heide en vennen, op twee kilometer van het Drentse dorpje Hooghalen, vind je Camping Tikvah. Gezinnen met jonge kinderen beleven op deze kleine gezinscamping met een christelijk karakter een fijne vakantie. En ook wandel- en fietsliefhebbers komen hier aan hun trekken. Achter de camping liggen verschillende wandel- en fietspaden. Op 700 meter afstand ligt het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Kindvriendelijk

Het overzichtelijke kampeerterrein is verdeeld in vier terreintjes met in totaal vijftig ruime staanplaatsen. Vanaf twee terreintjes heb je direct zicht op de speeltuin en de zandbak, zodat je jouw kleine vakantiegangers in het oog kunt houden. Met de gratis skelters crossen ze urenlang over het terrein. En er is ook een sportterrein, waar je kunt voetballen of volleyballen. Mocht de zon het een dagje laten afweten, dan biedt de chillroom met peuterhoek, pingpong- en voetbaltafel uitkomst.

Christelijke grondslag

Iedereen is welkom op Camping Tikvah, gelovig of niet-gelovig. Je bent vrij om mee te doen aan de activiteiten, maar niets is verplicht. Wekelijks is er op zaterdagavond een (interactieve) dienst met sprekers uit binnen- en buitenland. En het kan zijn dat je af en toe gezang hoort op het terrein. Van dinsdag tot en met donderdag kun je meedoen met het ochtendgebed.

Huur een safaritent, vakantiehuisje of appartement

Heb je geen zin om zelf de tent op te zetten? Bij Camping Tikvah huur je een volledig ingerichte safaritent voor maximaal zes personen. Bij mooi weer rijd je de keuken op wielen zo het terras op en sta je lekker in de buitenlucht te koken. Op twee minuten lopen van het kampeerterrein verhuurt deze camping ook vakantiehuis De Schaapskooi en appartement De Zwaluw.

Omgeving

Bezoek Herinneringscentrum Kamp Westerbork in de buurt van Camping Tikvah

Op 700 meter van Camping Tikvah ligt Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Je leert hier alles over de geschiedenis van Westerbork, van de ingebruikname in 1939 als vluchtelingenkamp en de periode als doorgangskamp in 1942-1945 tot de uiteindelijke afbraak in 1971. Tijdens vakanties zijn er iedere dag rondleidingen en voor kinderen is er een educatief programma. Net zo leerzaam, maar een stuk luchtiger, is een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo Emmen. Reis door de verschillende werelddelen en spot onder andere indrukwekkende witte neushoorns, grappige stokstaartjes, elegante giraffes en bijdehante slingeraapjes.

Lees meer over Drenthe

Naar accommodaties