Natuurkampeerterrein Thyencamp

NederlandDrentheHooghalen  (sitecode 77549)

Natuurkampeerterrein Thyencamp

NederlandDrentheHooghalen
KleinCKEGreenKey

De camping ligt in Laaghalerveen, een buurtschap bij Hooghalen(Drenthe). De staanplaatsen liggen beschut tussen de fruitbomen en hebben veelal zicht op het omringende landschap. Gasten mogen het fruit plukken als dit rijp is. Vertier is er te vinden in de moderne recreatieruimte. In de diverse natuurgebieden in de nabije omgeving kun je fietsen en wandelen. ’s Ochtends worden er broodjes voor het ontbijt gebakken. De Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht.

Camping Thyencamp, kamperen in de natuur van Drenthe

Camping Thyencamp is een milieuvriendelijke camping gelegen in Laaghalerveen. Hier beleeft het hele gezin een geslaagde kampeervakantie tussen de fruitbomen en de boerderij.

Comfortabel kamperen

Camping Thyencamp beschikt over 28 staanplaatsen, verspreid over een terrein van 1 hectare. De meeste staanplaatsen hebben een aansluiting op het stroom- en waternetwerk. Het terrein is autovrij; je auto laat je achter op de centrale parkeerplaats. Reis je zonder tent, caravan of camper, huur dan een trekkershut of een caravan. De caravan heeft een keukenhoek en is geschikt voor drie personen. De trekkershut heeft geen stromend water, maar wel een koelkast en gasfornuis. Er zijn trekkershutten voor vier en vijf personen beschikbaar.

Duurzame camping

Camping Thyencamp wordt op een duurzame en klimaatneutrale manier beheerd, waardoor ze het certificaat Green Key Goud hebben ontvangen. Zo liggen er zonnepanelen op het dak van de boerderij en van de trekkershutten. De camping is eigenaar van een stukje windmolen in Noord-Holland, die samen met de 23 zonnepanelen een groot deel van de energie op de camping verzorgt. Het warm water wordt opgewekt met zonnecollectoren en zonneboilers. Voor de verlichting gebruikt de camping led- en spaarlampen. En ook producten zoals was- en schoonmaakmiddelen, verf, toiletpapier en de verkochte broodjes, koffie en thee zijn biologisch en met oog voor mens en milieu geproduceerd.

Handige voorzieningen

Het sanitair bevindt zich in de boerderij op de camping. De douches met thermostaatkranen zijn ruim en rolstoelvriendelijk. Er zijn ook een mindervalidentoilet en een douchestoel aanwezig. Aan de receptie koop je ijs, thee, koffie, bier, wijn, appelsap en broodjes. Boodschappen berg je op in de koelkast met diepvriesvakje. Kinderen vermaken zich prima in het speelbosje met doolhof en in de recreatieruimte met gezelschapsspelletjes.

Omgeving

Trek de natuur in vlak bij Camping Thyencamp

Camping Thyencamp is gelegen tussen verschillende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Stilte, veel ruimte en uitgestrekte vergezichten vind je in Fochteloërveen. Het is een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa. Hier spot je vogels zoals de kraanvogel en de blauwe kiekendief.

De Haar is een militair oefenterrein, waar je een heerlijke wandeling kunt maken. Je spot er reeën, vossen, oeverzwaluwen en klapeksters. Maar het is vooral de vleermuizenbunker die de grote publiekstrekker is.

Lees meer over Drenthe

Naar accommodaties