4.1 sterren

Vakantiepark Westerbergen

NederlandDrentheEchten  (sitecode 38169)

Vakantiepark Westerbergen

NederlandDrentheEchten
4.5 sterren
Erkend

Het ruime familiepark, in de omgeving van Nationaal Park Dwingelerveld, bestaat uit twee delen, gescheiden door een openbare weg. De bungalows en centrale voorzieningen liggen aan de ene kant van de weg. De kampeerplaatsen, omgeven door gevarieerd struikgewas, en de sanitaire voorzieningen bevinden zich aan de andere kant. Er is volop vertier voor de jeugd met o.a. een indoor speelparadijs, overdekt zwembad met kleuterbad en waterspeeltuin.

Geniet van de natuur en rust in Drenthe op vakantiepark Westerbergen. De camping ligt dichtbij het Nationaal Park Dwingelderveld en op loopafstand van Boswachterij Ruinen. Deze plek is ideaal voor wandelaars, fietsers en gezinnen met kinderen.

Het vakantiepark bestaat uit twee delen en heeft ruim vijfhonderd staanplaatsen. Aan één kant van de openbare weg liggen de 136 te huren bosbungalows en alle centrale voorzieningen. Dankzij de vele bomen zijn de plekken beschut en groen. Aan de andere kant van de weg liggen de kampeerplaatsen op een vlak grasveld. De plekken zijn niet van elkaar afgescheiden, maar dankzij de vele bomen, kun je toch een plekje vinden met privacy. Hier liggen ook de sanitaire voorzieningen. Aan de camping kant staan ook 4 en 6 persoons chalets, plaggenhutten, kampeerbungalows, safaritenten en een groepsaccommodatie voor 40 personen. En niet te vergeten een luxe Boomhut met jacuzzi.

Privé-badkamer

De kampeerplaatsen op Vakantiepark Westerbergen zijn ruim en liggen voor een deel in de zon of in de schaduw van wat bomen. Wie graag iets meer privacy en luxe wilt, kan een staanplaats boeken met privé-badkamer naast de tent of caravan. Op die plekken mag je ook de auto naast je tent parkeren.

Vertier voor jong en oud

Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Er is een indoor-speelparadijs, een overdekt zwembad en waterspeeltuin. Er is ook een kleuterbad voor de allerkleinsten. Is dat niet spannend genoeg? Lasergamen, handboogschieten, paintballen, bosklootschieten en shoot-out dan iets voor u. Tijdens de schoolvakanties staat het animatieprogramma vol spannende activiteiten. Er is ook een speciaal programma voor tieners.

Culinair genieten

Geen zin om te koken? Neem plaats in het familierestaurant op de camping. Bij mooi weer is het terras open. Op koude dagen kun je bij de open haard eten. Het restaurant grenst aan het overdekte speelparadijs, dus de kinderen kunnen na het eten lekker spelen terwijl jullie natafelen.

Omgeving

Hunebedden

Met alle activiteiten op de camping hoef je er helemaal niet op uit. Maar heb je toch zin om een dag op pad te gaan, dan kun je natuurlijk niet om de hunebedden heen. Hunebed D53 ligt op ongeveer twintig kilometer van de camping. Pak de auto of huur een fiets en geniet ondertussen van het Drentse landschap. Wil je nog meer Drentse specialiteiten leren kennen? De camping organiseert tijdens de vakantie regelmatig Drentse doe-dagen. Leuk voor jong en oud.

Fietsen

Neem de fiets mee naar de camping of huur er een ter plaatsen en trek de groene omgeving in. Er zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld in de buurt. Bijvoorbeeld door het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa. De route is zo’n vijftig kilometer lang en brengt je onder andere naar het natuurgebied Lheebroekerzand, de heidegebieden Dwingeloosche Heide en Kraloër Heide en de boswachterij Ruinen. Wil je niet zo ver fietsen? Dan is er ook een mooie fietsroute van zo’n twintig kilometer langs de groenste en mooiste plekjes in Drenthe. Vraag het campingpersoneel naar de verschillende routes rondom de camping.

Ritje in de achtbaan

Gold rush, Ripsaw falls, Wild West adventure, Cable car, Sky tower en Magic bikes: je vindt het allemaal in attractiepark Slagharen. Met zowel snelle als rustige attracties is het park geschikt voor jonge kinderen, tieners en ouders. Het park ligt op zo’n twintig kilometer van de camping. Het is niet het hele jaar geopend, dus bekijk de openingstijdens van de voren via de website.

Lees meer over Drenthe

Naar accommodaties